Данас је беранске малишане у Петњику, Шекулару и на Бучу посјетила предсједница Фондације ,,Fashion company“ Ива Бабовић, уручивши им том приликом поклон пакетиће. Акција коју је покренула Општина Беране у сарадњи са беранским привредницима, којом је сваки ђак пјешак добио ваучер за куповину обуће, а од Фондације пригодне поклоне у гардероби, као и фудбалску лопту, према ријечима предсједника Општине Вука Тодоровића, од изузетног је значаја за локалну заједницу, посебно за ђаке основних школа у приградским насељима и селима који у зимским мјесецима, по снијегу и ниским температурама, пјешаче од школе до куће. Циљ  акције ,,За ђака пјешака“ је пружање симболичне помоћи породицама чија дјеца похађају школе у удаљенијим мјестима наше општине. ,,Симболичним поклоном хтјели смо да пред новогодишње празнике обрадујемо дјецу, и захвални смо фондацији ,,Fashion company“   на подршци и вриједној донацији, како за ђаке пјешаке, тако и за све остале основце који су данас добили фудбалску лопту“, казао је предсједник.

Директори школа Александар Вујовић, Радуле Бојовић и Жељко Голубовић,  у име родитеља, наставника и у своје лично име, изразили су захвалност  Општини, беранским привредницима и Фондацији ,,Fashion company“, на акцији, којом су обрадовали све беранске основце, а посебно оне у сеоском подручју.

У сусрет празницима, Општина Беране, овом акцијом, на најљепши начин, обрадовала је малишане, казала је Ива Бабовић. ,, Када смо чули за ову дивну иницијативу, одлучили смо да , као Фондација која се бави хуманитарним радом, дамо и свој допринос. Надамо се да смо их додатно обрадовали и веома сам срећна што сам провела време са дивном децом. Хвала на дивном дружењу“, казала је Бабовићева.

Данашњим посјетама присуствовали су и Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине, Маја Ђуришић, секретарка Секретаријата за привреду, развој и инвестиције и Ирина Зечевић, шефица Бироа за односе са јавношћу.

Донаторки Иви Бабовић, која је нашу општину посјетила у име Фондације ,,Fashion company“, предсједник Тодоровић уручио је захвалницу у име свих ђака на вриједној донацији.