Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду организовао је  пријем за најбоље пољопривредне произвођаче у 2021. години. Поред службеника Секретаријата на челу са секретаром Божом Премовићем , свечаном уручењу диплома и награда присуствовали потпредсједници општине Берана Дарко Стојановић и Марко Лалевић као и предсједник скупштине Новица Обрадовић.

Том приликом је Секретар Божо Премовић  одао је признање присутнима на постигним резултатима у области пољопривреде у 2021.години, са жељом да број пољопривредних произвођача из године у годину расте. Такође нагласио је значај едукације пољопривредника што се тиче техника у раду, а у складу са европским и свјетским стандардима. Како је казао,  и у 2022. години нада се доброј сарадњи између локaлне управе и пољопривредних произвођача са територије наше општине, а стим у вези позвао је све пољопривредне произвођаче да дођу у Секретаријат и предложе које би то мјере у општинском Агробуджету биле њима од највише користи. Општински Агробуџет за 2021 годину је износио 150.000 € и реализован је у потпуности, а Премовић сматра да ће се реализовати у истом износу и наредне 2022 године.

Присутнима су се у име општине Беране обратили и потпредсједници општине као и предсједник Скупштине поздравним ријечима и честитали им предстојеће новогодишње и божићне празнике. Такође свако из свог ресора објаснио је присутним произвођачима шта, поред агробуџета, општина Беране ради на побољшању услова за живот на сеоском подручју.

Предсједник комисије дипл.инг Александар Голубовић такође се пригодним ријечима обратио присутнима и објаснио сврху и значај додјеле ових признања, која су традиција у општини Беране и сваке године се додјељују најбољима за производњу коју су остварили у претходној години у десет категорија. 

За најбољег из области сточарства на територији општине Беране изабран је Владан Тмушић из села Тмушиће – МЗ Полица.  Док је из области воћарства титула најбољег припала Војину Божовићу из села Вуча. Што се тиче ратарства најуспјешнији је Никола Петрић из Штитара , а по питању повртарства Милутин Гудовић  из Доње Ржанице . Петар Богавац  проглашен је за најуспјешнијег пчелара, док је за рекордера у Пластеничкој производњи проглашен  Радисав Аковић из Доњих Луга. За угледног произвођача у категорији производње Бобичастог воћа одликован је Лутовац Александар из Дапсића.

Као и претходних година Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду додјељује награду и диплому за још три категорије и то:

 Угледно пољопривредно газдинство гдје је награда припала Радошу Губеринићу из села Горажде.

Угледно сеоско домаћинство из области руралног туризма је домаћинство Бућковић Радојице из села Дапсиће за сеоско домаћинство „Мокри до“.

Ове године је додијељена и награда у категорији очувања традиције и старих заната за коју је признање додијељено Радославу Раковићу из села Лубнице.