Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима, присуствовао је свечаности  у JЗУ Дом здравља ,,Др Ника Лабовић“ у коме је отворена Јединица за физикалну терапију примарног нивоа, за коју је Турска агенција за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) обезбиједила комплетну опрему, као и недостајући дио опреме за микробиолошку лабораторију у вриједности од 40.156 еура. Поред директора беранског Дома здравља и Опште болнице,  др Зухре Хадровић, отварању физикалне терапије присуствовали су др Кенан Храповић, министар здравља и Ахмет Алтун, координатор ТИКЕ.

Министар здравља др Кенан Храповић је истакао да је ово резултат добре сарадње која постоји између Министарства здравља и агенције ТИКА и  која је један од највећих донатора црногорском здравственом систему: „Наше активности и у нареденом периоду биће усмјерене на унапређење услова у здравственим установама и подизање квалитета пружања здравствених услуга грађанима и у том смислу нам је помоћ и подршка наших пријатеља из Турске изузетно значајна“.

Координатор Агенције ТИКА рекао да је од формирања 2007. године, до данас, Агенција реализовала око 50 пројеката у вриједности  око два милиона еура: „Кроз реализацију наших пројеката, циљ нам је да пружимо руку пријатељства народа Републике Турске и да помогнемо Црној Гори на свим пољима у њеном развоју и желим да напоменем да имамо јако добру и чврсту сарадњу са Министарством здравља, а наставићемо и сарадњу са локалном самоуправом у Беранама“.