Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, у сарадњи са Фудбалским савезом Црне Горе, обезбиједио је вриједну донацију за све основне и средње школе на територији општине Беране. 

Донација је уручена у склопу акције “Спорт у беранским школама“, коју Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране спроводи у циљу унапређења и развоја школског спорта.

Присутним представницима основних и средњих школа обратио се Секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, Дамјан Ћулафић, који је казао да су након обиласка васпитних установа на територији беранске општине уочили недостатак школске опреме за реализацију часова физичког васпитања и, уопште, за упражњавање спортова према којима дјеца у Беранама имају афинитета.

“Методолошки смо проблему приступили на начин што смо, претходно, обишли све школе у Беранама и, након тога, упутили циркурално писмо националним спортским савезима и понудили им сарадњу, односно да буду дио овог великог и вриједног пројекта. Донација стотинак фудбалских лопти спроведена је на потпуно недискриминаторној основи и једини критеријум који смо примијенили био је број ђака у појединим школама. Искористио бих прилику да се захвалим представнику Фудбалског савеза Црне Горе, господину Ранку Стијовићу, на данашњем присуству и донацији која је била, ипак, већа од очекиване“. 

Секретар Ћулафић је нагласио да је данашња акција само први корак у реализацији овог пројекта, и замишљена је као сукцесиван и дужи процес.

Уручивање донације је организовано у прес сали Фудбалског стадиона, у присуству директора школа, просвјетних радника и већег броја представника медија.