У току је велика акција Општине Беране, Комуналног предузећа и Агенције за изградњу и развој на уређењу нелегалних одлагалишта отпада дуж обилазнице, поред ријеке Лим.

текст

Уређење се ради у склопу редовних активности, а додатни разлог је тај што се у Беранама на подручју заштићене зоне за мушичарење, у периоду од 1. до 7. јула, одржава дио Европског првенства у мушичарењу,за које се већ пријавило 20 репрезентација. Само такмичење се одвија на потезу од ушћа ријеке Бистрице до Талумског моста.

По ријечима Милутина Мићовића – координатора овог уређивања, комисија коју је формирао предсједник општине Беране је лоцирала, премјерила и евиндетирала осам локација, и дала предлог и начин како да се изврши санација.

текст

У протеклих пет дана је извршена селекција одложеног отпада, гдје су радници и механизација Комуналног издвојили и одвезли на депонију више од 20 камиона комуналног отпада. Остатак грађевинског отпада је испланиран и поравњен на три локације, а затим је у плану да се ове површине ревитализују слојем радне земље и озелене травним покривачем.

Апелује се на грађане да не одлажу отпад дуж обилазнице и на обалама ријеке Лим.

текст
текст