„Кроз постављање новог и адаптацију постојећег мобилијара, садњу цвијећа и једног дијела живе ограде, желимо да пошаљемо поруку и другим компанијама које послују у нашем граду да се укључе у уређење парковских и других површина“, казао је Дарко Стојановић, савјетник у Служби предсједника општине, поводом данашње акције уређења централног градског парка Општине Беране у сарадњи са Сава осигурањем и Комуналним предузећем.

Поводом обиљежавања Дана Групе Сава Ре, организована је заједничка акција постављања и фарбања нових дасака на клупама, чишћења, садње дрвећа и украсног биља у парку који се налази у непосредној близини храма Светог Симеона Мироточивог.

Акцији се придружило више од стотину запослених у поменутој компанији, те представници локалне управе, као и радници Комуналног.

Директор Комуналног предузећа, Саво Вучетић је нагласио да његови запослени имају значајну улогу у данашњој акцији и да је сигуран да ће грађани Берана знати да цијене нови изглед парка.

Савјетник у Служби предсједника, Дарко Стојановић је изразио задовољство због чињенице да су Општина Беране и Сава осигурање поново остварили партнерску сарадњу, која се овога пута односи на реализацију значајног пројекта из области заштите животне средине.

„Уређен централни градски парк је слика модерног града“, нагласио је Стојановић.

Шеф пословнице поменуте компаније у Беранама, Аднан Адровић је навео да ова акција има за циљ не само уљепшавање познатог беранског парка, већ стварање здравог амбијента за шетњу, мјеста за миран боравак и одмор, дружење, социјализацију, спорт и рекреацију становника Берана и посјетиоца нашег града.

„Захваљујемо се запосленима у Комуналном предузећу, као и колегама из Општине Беране, на помоћи током трјања акције. На овај начин желимо да пошаљемо поруку колико је важно учествовати у акцијама очувања животне средине“, рекао је он.

Друштвено одговорно пословање је дио стратегије пословања Сава осигурања, казала је Валентина Касалица, шефица Службе за маркетинг и односе са јавношћу у овој компанији.

„Ово је само једна од многих друштвено одговорних активности које спроводимо. Важно је утицати на свијест цејлокупног друштва о друштвеној одговорности према заједници и околини, зато овом акцијом желимо да покажемо да није потребно много новца, већ жеља и добра воља да се направи промјена“, истакла је она и подвукла да су до сада спровели низ сличних акција у Никшићу, Бијелом Пољу, Подгорици и Пљевљима.

Подсјетимо, Сава осигурање АД Подгорица послује на црногорском тржишту неживотних осигурања већ 19 година, а последњих десет година је дио групе Сава Ре из Љубљане.