На Његошевом тргу, љубитеље умјетности окупила је седма по реду ,, Ладица ђинђува по тргу просута“.


У предивном амбијенту наступили су пјесникиње, младе Беранке и ученице Гимназије,, Панто Малишић“ Теодора Ивановић и Ксенија Раденовић.


Маестрални драмски писац, пјесник, сатиричар, хумориста Микош Милошевић Шика својом љубавном поезијом одушевио је присутне, а својим стиховима намијењеним најмлађима одушевио присутне малишане.


Монологе Тене Штивичић, једне је од најцјењенијих ауторки у европским позориштима, говорила је врсна Маја Шаренац, филмска, телевизијска и позоришна глумица. Монолози које је гошћа извела, чија је тематика била критика савременог друштва, завриједили су позитивне реакције код беранске публике. Шаренац је иначе широј публици позната по улози Силване у ТВ серији,, Певај брате“ и улози Јасмине у хумористичној ТВ серији ,, Комшије“.


Програм вечери, који за циљ има да промоцију умјетности, употпунили су наступи бенда школског бенда ,,Алт“ и,, бенда,, Звек“. Музичари и чланови ове двије групе својим репертоаром посјетили су присутне на хитове старих рок састава са територије бивше СФРЈ и учинили да вече протекне у ведрој атмосфери.

Пјесникиња Мира Саичић, поријеклом Беранка која живи, ради и ствара у Београду, подијелила је са публиком своје стихове из нове збирке пјесама,, Месечева соната“.

Гости на поетско- музичкој вечери били су и Чланови Ликовне колоније у Калудри Перо Никчевић, који је и поздравио присутне, Звонко Павличић, Маја Ефтимова Стојанова, Далибор Дадо Ћетковић, Иева Лиаугаудаите, Марија Николић и Ирвин Масличић.


Стихове је говорио и глумац Бранко Бабовић, који је дошао да присустује догађају, док се музичар Небојша Јаковљевић- Шоне из групе,, Освајачи“ у музичком дијелу програма придрузио колегама музичарима на сцени и отпјевао једну нумеру.


Медијатор догађаја била је Горица Ћулафић, уредница културних програма у Центру за културу Беранe.


Манифестацију су помогли угоститељски објекти Паб Штаб, Гараж бар, Кућа бар, Смаглерс паб и Фризерски салон Ана. Пријатељ и један од спонзора манифестације била је винарија Плантеже 13. Јул.
Организатор манифестације је Секретаријат за спорт, културу, младе и сарадњу са Нво Општине Беране, док је Туристичка организација помогла организацију овог културног догађаја.