У ноћи између уторка и сриједе непознати починиоци су у праку поред банке (преко пута зграде Општине Беране) и на такси паркиралишту, које се налази на почетку главне главне улице, уништили трајно велики број садница тује. Они су за тај вандалски чин употријебили искориштено машинско уље.

Општина Беране изражава забринутост да није у питању изолован инцидент већ организовано уништавање градског зеленила јер се су овакве ствари дешавале више пута и у претходном периоду.

„Најоштрије осуђујемо овакав потез и позивамо надлежне органе да што хитније реагују. Починиоци нису свјесни да су овим гестом нанијели штету граду не остваривши себи никакву корист. Када се коријен туја једном натопи искориштеним уљем оне се аутоматски суше и не могу да се засаде на новој локацији“, стоји у општинском саопштењу и наводи  да је било засађено тридесетак украсних стабала тује – чемпреса на поменутом простору.

Општина је предузела све потребне мјере, те је случај већ пријавила органима реда Центра безбједности Беране, док је Комунална полиција сходно својим овлашћењима и надлежностима предузела активности.

Грађани Берана такође најоштрије осуђују овај вандалски чин.