Пета Конференција „Дигитализација у пољопривреди, изазов и шансе Србије у органској и конвенционалној производњи“,
коју су организовали Build Energy Team – BET у партнерству са Градом Крушевац и Привредном комором Србије, одржана је 17.октобра у Крушевцу.

На позив  предсједнице Build Energy Teamа гђе Јованке Арсић Каришић,  Конференцији је присуствовала делегација Општине Беране у саставу, предсједник СО Беране, Новица Обрадовић и Божо Премовић, секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду.

Из веома запажене презентације предсједника Скупштине Новице Обрадовића, учесници  Конференције имали  су прилику да се упознају са географским и природним карактеристикама општине Беране  као и развојним потенцијалима општине. Посебно су упознати са Првим међународним сајмом пољопривреде, прехране и домаће радиности и са активностима Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду општине Беране.

У оквиру посјете организован је састанак са градоначелницом Крушевца гђом Јасмином Палуровић, током којег је  изражена обострана спремнот за развој пријатељских и партнерских односа на свим нивоима.

Секретар за пољопривреду Божо Премовић, имао је више конструктивних разговора са учесницима Конференције у правцу успостављања сарадње и размјени искустава. Посебно је акцентована спремност Града Крушевца да пренесе искуства и знања у организацији Сајма пољопривреде.