Циљ посјете је био да се у оквиру предмета Познавање друштва, наставна јединица Моја општина, а у складу са реформом образовања која доприноси повезивању школе и локалне заједнице, ученици упознају са надлежностима општине, као и установа и предузећа чији је оснивач Општина.

Ученици су у кабинету предсједника  разговарали са предсједником општине Драгославом Шћекићем. Знатижељни основци искористилу су прилику да предсједнику поставе бројна питања. Многа од њих односила су се на реконструкцију школског објекта  подручног одјељења ове школе на Лугама, која је у фази реализације.

Предсједник општине Драгослав Шћекић упознао је најмлађе Беранце са начином функционисања и дјеловањем локалне управе. Он  је истакао да је образовање кључ успјеха, као и да локална управа посебну пажњу посвећује образовању, култури и младима.

Ученици су изразили захвалност поводом бесплатних уџбеника које је локална управа обезбједила свим основцима за школску 2016-2017.годину.

Одборница у локалном парламенту Анђела Бојовић упознала је ученике са дужностима одборника у локалној скупштини, као и важним одлукама које доносе. У наставку је објаснила да је скупштина законодавно тијело које представља и сервис за остваривање интереса грађана.

Сусрет предсједника Шћекића са ученицима и њиховим наставнцима у трајању школског часа протекао је у пријатној атмосфери.