Ученици петог разреда Основне школе „Радомир Митровић“, из матичне школе и подручних одјељења, са својим наставницима, посјетили су зграду Општине Беране. Предсједник Скупштине Општине Новица Обрадовић и потпредсједник Општине Дамјан Ћулафић упознали су основце са начином функционисања локалне управе и радом локалног парламента.

Основци су искористили прилику да  поставе бројна питања и представили своје идеје у циљу побољшања културно- умјетничких садржаја за младе.

Посјета је органозована у оквиру активности   на предмету ,,Познавање друштва“, како би се ученици упознали са надлежностима Општине, као и установа и предузећа чији је оснивач.

Потпредсједник Ћулафић је поручио ученицима да вриједно уче, јер образовање представља  кључ успјеха за сваког младог човјека. Он је додао да ће локална самоуправа, на основу конструктивних предлога и сугестија основаца који су боравили у посјети Општини, спровести одређене активности у наредном периоду.

Предсједник СО-е Беране Новица Обрадовић, у скупштинској сали, угостио је ученике петог разреда,  и заједно са секретаром Скупштине Зораном Јелићем, упознао их са начином рада локланог парламента и његовом улогом у заједници.