Данас је предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић разговарао са ученицима подручног одјељења Лужац-ОШ „Вукашин Радуновић“. Примајући драге госте, предсједник Шћекић је рекао да је посебно срећан да посвети своје вријеме оваквим гостима, истичући чињеницу да су они будућност нашег града и Црне Горе. Упознајући госте са функционисањем локалне управе, предсједник је нагласио да и ђаци својим учењем, понашањем и владањем дају допринос да наш град буде љепши и привлачнији.

Током разговора ученици су постављали питања, интересујући се за функционисање локалне управе, историјат општинске зграде, као и број запослених.

Предсједник је подсјетио драге ученике и њихове наставнике на чињеницу да је локална управа дала свој допринос у реконструкције подручног одјељења у Лушцу, и исказао спремност да Општина и убудуће учествује у сличним подухватима, као што је, између осталог, изградња игралишта и спортских терена.
Ученици су имали прилику да обиђу поједине општинске просторије, као и салу Скупштине општине, гдје су разговарали са одборницима локалног парламента.

Састанку код предсједника присуствовали су и наставници ОШ “Вукашин Радуновић“, као и савјетници предсједника у области просвјете и образовања.