Данас је у Беранама предсједник Општине Драгослав Шћекић примио делегацију из руског града Костроме, коју су чинили професори и ученици тамошње гимназије. Предсједник Шћекић је, поздрављајући присутне, изразио огромно задовољство што су ученици из побратимског града имали прилику да буду дио заједничког пројекта о развоју културне сарадње са пријатељском нам Русијом. „Беране је град отвореног срца, и срећни смо што смо у прилици да размијенимо искуства у области просвјете и образовања. Сигурни смо да су наши пријатељи имали прилике да уживају у љепотама и нашег града и наше државе“,- истакао је ,између осталог предсједник Шћекић. Обострано је исказана жеља да су овакви и слични пројекти и корисни и неопходни како би се традиционално пријатељски односи измедју двије државе још више интензивирали.
Представници побратимског града Костроме изразили су искрену захвалност предсједнику Шћекићу на указаном гостопримству, уз жељу да се у септембру настави овакав вид сарадње посјетом ученика беранске гимназије „Панто Малишић“ дјеци и школи у овом руском граду.
Директор гимназије „Панто Малишић“ Сретен Лутовац истакао је да је у години када ова угледна установа слави 105 година од свог оснивања, од изузетног значаја да ова просвјетно- васпитна установа буде дио успјешног и корисног пројекта сарадње Костроме и нашег града. Уз захвалност локалној управи и предсједнику Шћекићу на помоћи у реализацији овог пројекта, директор Лутовац је потврдио да ће ова установа током септембра реализовати посјету побратимском граду у Русији.
На самом крају, предсједник Драгослав Шћекић је уручио гостима прогодне поклоне, који ће их подсјећати на град Беране и Црну Гору.
Састанку са представницима побратимског града Костроме, присуствовали су и предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић, као и сарадници у области образовања и међународне сарадње.