Пројекат „Спорт у беранским школама“, који спроводи Секретаријат за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Oпштине Беране у сарадњи са основним и средњим школама на територији општине Беране,  у завршној је фази реализације. Вриједна донација спортске опреме и реквизита (лопте за одбојку, рукомет, фудбал, кошаркашки обручи, мрежице за обруче, одбојкашка мрежа, мрежице за стони тенис, рекети и лоптице за стони тенис, трофеји, пехари итд.), обезбијеђена је и за ЈУ ОШ „Доња Ржаница“ и ЈУ ОШ „Лубнице“. Примопредаји опреме присуствовали су: професор физичког васпитања из ЈУ ОШ „Доња Ржаница“ Горан Премовић и Директорица ЈУ ОШ „Лубнице“ Снежана Рајковић, помоћник секретара за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Предраг Шћекић и референт за административне послове у Секретаријату Александар Јованчевић.

Секретаријат је са објективно верификованим индикаторима пројектних активности у склопу поменутог пројекта, испунио стратешке циљеве 1. Локалне стратегије за спорт, који се односи на побољшање услова рада у објектима гдје се изводи физичко васпитање и дао допринио остваривању специфичног циља 2, а који се тиче опремања сала за физичко васпитање савременом спортском опремом код основних и средњих школа. Тим Секетраријата за спорт је кроз пројекат спроводио активности на јачању веза са основним и средњим школама, односно професорима из области физичке културе и спортским клубовима са територије општине Беране.

Сарадња између Секретаријата за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране и општинских основних и средњих школа наставиће се и у 2023. години, кроз нове пројекте и активности, поручују из Секретаријата.