Поводом одржавања једанаесте Љетње дипломатске школе „Гавро Вуковић“, данас је у згради Општине уприличен састанак,  предсједника општине Драгослава Шћекића и директорице Дипломатске академије у Министарству вањских послова и европских интеграција Сатке Хајдарпашић, представника УНДП-а Ричарда Ђуричића са сарадницима.

Директорица Хајдарпашић је упознала предсједника са захтјевима и стандардима који морају бити испуњени за одржавање љетње дипломатске школе, и детаљима око организације исте која ће се одржати од 2. до 6. јула. Она је у наставку казала да ће ове године на церемонији затварања школе бити уприличено и обиљежавање периода од петнаест година постојања Дипломатске академије.

Предсједник Шћекић је истакао да је сагласан са тим да школа треба да задржи високе стандарде, као и да је у складу са тим потребно извршити адаптацију куће војводе Гавра Вуковића, гдје се организује и сама церомонија отварања. „Због значаја овог објекта, као и због полазника школе, младих дипломата из читавог свијета, треба у сарадњи са министарствима вањских послова и културе, као и Општине, приступити активностима на том плану“, подвукао је.

На састанку је договорено да се размотре могућности да све вријеме трајања школе буде у Беранама, јер је овај пројекат од важности како за државу, тако и за општину.

Састанку су присуствовали савјетници за информисање у Служби предсједника, односно Бироу за односе са јавношћу, Ирина Зечевић и Никола Урошевић.