У сусрет десетој Љетњој дипломатској школи за младе дипломате ,,Гавро Вуковић” предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић разговарао је са дирекорицом Дипломатске школе Сатком Хајдарпашић и представником УНДП-а Ричардом Ђуричићем.

Како ће се церемнија свечаног отварања школе као и претходних година организовати у Беранама, на састанку се говорило о детаљима и начину организације.

Предсједник Шћекић ка овом приликом казао да ће локална самоуправа пружити сву расположиву помоћ да организација Дипломатске школе буде на највишем нивоу. Следеће године, како је истакао, Беране ће проширити своје смјештајне капацитете што отвара могућност да се цјелокупан програм школе убудуће одвија у Беранама.

Директорица Хајдарпашић је казала да је на нивоу Министарства вањских послова формиран организацион одбор за припрему Дипломатске школе и захвалила се предсједнику Шекићу на сарадњи, конструктивним предлозима са којима ће, како је казала, извијестити Организациони одбор.

Тема десете по реду Љетње дипломатске школе за младе дипломате фокусирана је на глобалну и безбиједност Западног Балкана и улазак Црне Горе у НАТО. Дипломатска школа, коју организују Министартсво вањских послова и УНДП, окупиће и ове године око 70 дипломата из свијета.