Пети музички фестивал Тандр фест (Тхундер фест), биће одржан на аеродрому у Беранама у суботу и недељу, 28. и 29. јула, са почетком у 21.00 час, односно у 20.30 часова.

Тандр фест је фестивал електронске и хип хоп музике, једини ове врсте на сјеверу Црне Горе, који ће трајати двије вечери. Прво вече је резервисано за наступе звијезда регионалне хип хоп сцене, док ће друге вечери наступити позната имена из свијета електронске музике. Ове године млади из Берана, али и градова у окружењу уживаће у наступима домаћих и свјетских звијезда.

Највећи фестивал за младе на сјеверу Црне Горе је прошле године, кроз двије фестивалске вечери, привукао у Беране близу 15.000 хиљада посјетилаца. Захваљујући одличној посјећености свих ових година потврдио је колико је важан за општину Беране у туристичком смислу, те наставио са праксом довођења само квалитетних музичких имена.

 

У Беране стижу велика имена хип хоп и електронске музике

У суботу 28. јула на фестивалу ће наступити један од најпопуларнијих хип хоп музичара 90-тих са ових простора, Далибор Андонов познатији као Гру. Овај познати музичар који сада важи за једног од најбољих Ди џејева у региону наступиће први пут на сјеверу Црне Горе, и то на Тандр фесту, са најсвежијим РнБ и хип-хоп хитовима и енергијом која одушевљава већ више од 20 година. Познати репер, а сада још траженији Ди Џеј, Гру миксује познате РнБ хитове са домаћим хип-хоп тракама. Све то чини једну одличну журку.

36663818_1927831160568588_3483433444464132096_n

Најпопуларнија црногорска хип-хоп група ХУ СИ (WHO SEE), коју чине Марко Ђорђевић – Ноyз и Дејан Дедовић – Дедух (Dedduh), у суботу 28. јула наступиће на фестивалу. Велику популарност на домаћој, али и регионалној хип-хоп сцени стекли су албумом „Крш и Драча“. 2013. године представљали су Црну Гору на Евровизији са пјесмом „Игранка“ у вокалној пратњи Нине Жижић. Након тога услиједило је неколико хитова који су им донијели милионске прегледе на Јутјубу као што су Немам ти кад, Ђе се купаш, Насеље…а прошлог љета објавили су албум назван „Памидоре“. Наступали су на различитим мјестима у регији, укључујући многе музичке фестивале и самосталне концерте те тако уживају статус једног од концертно најактивнијих бендова Балкана.

28. јула на беранском аердорому се спрема велики спектакл. У госте долази најтраженији хип хоп двојац данашњице, Римски и Корона. Добро познати тандем “2Кајле“ из Србије, својим контраверзним и оригиналним ливе наступима много пута је оставио без даха публику широм региона. Узбудљиви хитови, који броје милионске прегледе на Јутјубу, и тврди реп подићи ће све на ноге.

36351953_1920101158008255_7554244623464398848_n

Прве вечери фестивала наступиће и познати београдски хип хоп састав ТХЦФ. Они су прошле године наступили на истом мјесту али на инсистирање публике која је давала своје предлоге путем друштвених мрежа и у суботу  ћемо их поново слушати у Беранама. Својим хитовима као што су „Идеш за Канаду“, која броји преко тридесет милиона прегледа на Јутјуб каналу, „Ником није ноћас као мени“, „Не брини“, затим кошаркашком химном “Играј и побиједи” коју пјева цијела Србија, направили су атмосферу за памћење што смо сигурно да ће бити случај и овог пута.

Events_1080x1920

Друго вече фестивала (недеља 29. јул) је резервисано за извођаче електронске музике. Њемачки Ди џеј и продуцент Томас Голд (Thomas Gold) је главна звијезда петог Тандр феста. Његови уживо сетови су нешто што вриједи чути и видјети. Његове прве продукције биле су у стилу тренс музике, али у новије вријеме његова музика је на сасвим новом нивоу, прожета прогресивним и техно хаус нотама. Ремикс пјесме “Silence” групе Delirium који је урадио давне 2008. године донио му је почетни успјех, а са њом је освојио и награду за најбољу прогресивну хоусе пјесму. Након те пјесме ређају се хит синглови  Don’t you want me”, “Everybody be somebody”, “Losing my religion”, “Agora”… Велики успјех му доносе у ремикси пјесама “Set fire to the Rain” od Adele i “Judas” od Lady Gage. Захваљујући овом низу успјеха Томас је добио велику подршку и од других Ди Џејева као што су: Axwell, Steve Angello, David Guetta. Он је постао синоним добре забаве И неизоставан је на свим велим догађајима широм свијета. Редовно наступа на највећим фестивалима попут Ultre, Tomorrowlanda ili Armade , а ово ће бити први пут да наступа у овом дијелу Црне Горе.

Публика ће те вечери на аеродрому имати прилику да чује најтраженији Ди џеј дуо у региону, који чине Владимир Павловић и Марко Живановић, у музичком свијету познати као Диволи и Марквард (Divolly & Marкward). Овај млади продуцентски дуо из Београда иза себе има неколико квалитетних музичких издања а и подршку за продукцију од свјетских Ди џејева као што су Feddle Le Grand, Dannic, Promise Land…

И ове године посјетиоци Тандр феста имаће прилику да поново чују састав Зеп Ми Строуб (Zap Me Strobe), окаракетерисан од стране МТВ-а и публике као најбољи ЕДМ дуо. Преко нашироко познатих европских клубова и фестивала најпознатији српски ЕДМ двојац уздрмаће и овогодишњи, као што је то био случај прошле године, пету по реду берански фестивал под отвореним небом.

Дамјан Елтек (Damjan Eltech), млади београдски Ди џеј и продуцент, из састава Зеп Ми Строуб, публици ће се представити и у соло варијанти – техно сетом. Оно што га чини врло слушљивим и препознатљивим, јесте атмосфера коју прави, интересантна техника, добар одабир материјала и експериментисање за вријеме сета.

Друге вечери публици ће се представити млади Ди џеј и продуцент који долази из Беча – Ди џеј ВуксаDJ Wooxa) Активно се бави диџејингом од 2015. године, а његов музички правац су ЕДМ и латин грув.

Прилику да пуштају музику на петом највећем фестивалу на сјеверу Црне Горе имаће и млади берански Ди џејеви познатији као Ланми и Цако.

Уз велика имена регионалне и свјетске музичке сцене, као и специјалне ефекте, фестивал ће ове године надмашити сва очекивања. Највећи фестивал на сјеверу Црне Горе за младе, постао је обавезна фестивалска дестинација за љубитеље урбаног звука. На претходним фестивалима наступала су најпознатија имена електронске и хип хоп музике музике попут Tomcrafta, Eda Maajke, Marčela, Geo Da Silve, The Beatshekersa, DJ Sophie, Igora Garniera, Bang La Decksa и многих других.

Бесплатан улаз, отворени шанкови, повољне цијене хране и пића, фестивалске мајице, повољан смјештај у Беранама, као и све оно у чему су су љубитељи урбаног звука претходних година уживали на фестивалским вечерима, већ изазива велику пажњу међу потенцијалним посјетиоцима. Ове године може очекивати много новина, у виду промоције фестивала у свим већим градовима у Црној Гори.

Организатор Тандр феста 2018 је Туристичка организација Беране, покровитељ Општина Беране док је генерални спонзор Никшићка пивара. Фестивал је подржан од стране Министарства културе.

Посјетите Тандр фест 2018. Очекује вас најбољи електро и хип хоп звук, незабораван провод и много новина које ће учинити да фестивал из ведра неба оправда статус највећег фестивала за младе на сјеверу Црне Горе.