СПЕЦИЈАЛНА ГОШЋА БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ

У понедељак, 28. августа, Општина Беране, односно Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду, Секретаријат за културу, омладину и односе са НВО, Туристичка организација Беране и мјесна заједница Полица организују манифестацију Дани жетве на Полици уз помоћ Министарства пољопривреде.

Програм почиње у 12.00 код матичнешколе у овој мјесној заједници.

Како су казали из локалне самоуправе, циљ манифестације је да се сачува традиција и његује оно што су наши преци оставили нама а ми треба да предамо новим покољењима. На овај начин се слави ново жито и хљеб.

Специјална гошћа у културно-умјетничком дијелу програма је вокална солистлиња Бранка Зечевић.

„На овој манифестација биће проглашен најбољи пољопривредни произвођач стрних жита са територије општине Беране за 2023. годину.

У оквиру „Дана жетве“ биће изабрана најбоља Поличка погача. Вриједне домаћице ће на овај начин представати кулинарску традицију беранског краја.

На једном мјесту биће представљени бројни пољопривредни производи и домаће радиности вриједних домаћица и домаћина са територије општине Беране“, наводи се у саопштењу.

Вриједне награде обезбиједила је Општина Беране, а организатори обећавају лијепо дружење јер ће у склопу манифестације наступити и КУД „Коло“ из и народни гуслар.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи са подручја општине Беране све информације могу добити од организатора, у циљу што боље организације догађаја и боље промоције пољопривредних производа.

На овој манифестацији учествоваће сви пољопривредни произвођачи са подручја општине Беране.