Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић, и потпредсједник Дамјан Ћулафић, приредили су, данас, пријем за представнике Шаховског клуба „Беране“, Миодрага-Драгана Малишића и Владана Анђића.

​Повод за виђење је био фестивал шаха, који је под покровитељством Општине Беране одржан у претходних неколико недјеља, као и успјех који је Владан Анђић постигао освојивши прво мјесто на Меморијалном турниру у спомен на преминуле шахисте из Берана: интермајстора Анта Рмуша, фиде мајстора Николу Божовића и Пеђу Шекуларца.

​Господин Малишић је, у име организатора фестивала, изразио срдачну захвалност општинском руководству што показују велико интересовање за шах, што су и доказали не само финансијском и логистичком подршком да се фестивал одржи, већ и данашњим гестом: „Желимо да се захвалимо на великој подршци коју сте нам пружили у организацији фестивала шаха, као и на данашњем пријему, којим смо почаствовани. Фестивал је протекао у изванредној спортској и пријатељској атмосфери, што свједоче и дивни коментари које добијамо од учесника изван Берана. Морам признати да нас ново руководство охрабрује да за берански шах долазе много лакши и љепши дани.“

​Предсједник Тодоровић је поздравио идеју одржавања фестивала оцијенивши да је био врло садржајан, те да општину посебно радује чињеница да је побједник једног од меморијалних турнира у оквиру фестивала управо Беранац Владан Анђић: „Трудимо се да у оквиру могућности и расположивих средстава помогнемо равноправно развој свих спортова којима се у Беранама наши суграђани баве. То нас је, али, наравно, не само то, опредијелило да помогнемо и фестивал шаха, који се одржао низом сукцесивних турнира. Разумије се да на овоме не стајемо. Од вас очекујемо нове идеје, а ми ћемо се трудити да помогнемо у реализацији. За нас нема неважног сегмента друштва, а спорт је у посебном фокусу.“

​Предсједник и потпредсједник су још једном честитали побједнику Анђићу, пожељевши му још много успјеха, као и свим шахистима нашег града.