Осми међународни атлетски митинг „Иванград 2020“ одржаће се сјутра на градском стадиону у Беранама, са почетком у 16.00 часова.

У Беранама сјутра атлетски митинг, учествује шампион Страхиња Јованчевић

Како је саопштено, због ситуације са вирусом Ковид 19, организатор такмичења АК „Лим“, под покровитељствомг Општине Беране, а у сарадњи са Атлетским савезом Црне Горе, као главну дисциплину организоваће такмичење скок у даљ, у којој ће учествовати неколико познатих такмичара из региона.

Један од учесника митинга је скакач у даљ, шампион Страхиња Јованчевић, који је рођен у Беранама, а наступа за АК „Црвена звезда“ из Београда, гдје и живи, и атлетску репрезентацију Србије.

Он је прошле године на Европском дворанском првенству у Глазгову освојио бронзану медаљу, док је норму за ово престижно такмичење управо постигао на једном од митинга раније.

Учествоваће и најбољи скакачи у скоку у даљ Црне Горе, као што су најбољи јуниор Огњен Војводић, члан АК „Морнар“ из Бара, затим Дарко Пешић, Цетињанин који тренира у Новом Саду, најбољи сениор Огњен Марсенић, члан АК „Лим“ из Берана….

На атлетском митингу учествује, у својству Страхињиног тренера, који је и тренер најбоље српске атлетичарке Иване Шпановић, Горан Обрадовић чији преци воде поријекло из Берана.

Руководилац такмичења је Зоран Јојић, предсједник АК „Лим“.

Побједницима по дисциплинама припашће пехари и медаље .