Министар здравља Драгослав Шћекић, Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић и директор Клиничко-болничког центра Беране др Милорад Магделинић симболичним полагањем камена темељца, озваничили су данас почетак радова на изградњи објекта за потребе радиолошке службе, као и реконструкцију објекта старог инфективног одјељења у којем ће бити смјештен Поликлинички центар и Центар за физикалну медицину.

,,За грађане Беранa и становнике сјевера Црне Горе, посебно је важна ова инвестиција, која представља корак ка унапређењу здравствене инфраструктуре и пружању бољег здравственог сервиса нашим грађанима. Свjесни смо да је здравствена заштита једно од основних права сваког грађанина и наша дужност је да обезбиједимо најбоље могуће услове за њихову бригу о здрављу. Због тога Општина Беране ће дати подршку и свој допринос реализацији овог важног подухвата за наш град и становнике”, казао је Тодоровић.

У присуству предсједника Општине Беране Вука Тодоровића, представника Министарства здравља, директора здравствених установа са сјевера и запослених, министар Шћекић је поручио да су овај и сви пројекти који су реализовани или започети у протеклој години у Беранама, изузетно значајни за црногорско здравство, али посебно за здравство сјевера Црне Горе.

„ Инвестиција за ова два пројекта, односно објекта који треба да се граде и реконструишу, вриједности је око милион и по еура“, истакао је министар Шћекић, додајући да су предвиђена и додатна улагања за опремање најквалиетнијом медицинском опремом.

Он се захвалио свима на заједничком раду и пожелио да се и у будућности настави са усавршавањем, како је рекао, прије свега кадра, а тек онда инфраструктуре и опреме.

Упућујући ријечи захвалности министру Шћекићу, директор Милорад Магделинић је казао да ће се новим објектима, који имају укупно око хиљаду квадратних метара, повећати укупна површина КБЦ Беране на око 9 000 квадрата.

„Добијамо значајан простор у којем ће се пружати здравствене услуге, чиме ће се омогућити комфорнији рад и запослених и бенефити за наше пацијенте кроз квалитетније пружање здравствене заштите”, навео је др Магделинић.

На овај начин, како је казао, развој здравства у Беранама креће се крупним корацима, на задовољство свих грађана сјевара Црне Горе.