Директор Туристичке организације Иван Радевић са помоћником предсједника Врњачке Бање Душаном Стевановићем отворио је вечерас Туристичку кућицу, у којој ће наши суграђани и сви посјетиоци моћи, по скромној цијени, да купе неки од сувенира као успомену на наш град.

Беране је вечерас постало богатије за Туристичку кућицу у  оквиру које је сувенирница, сити бајк (city bike) и инфо центар која се налази преко пута зграде Општине.

У свом обраћању директор ТО Беране Иван Радевић, казао је да ће ово бити веома значајан објекат за наш град и да је у плану постављање паркиралишта за бицкла у главној улуци.

„Грађани и гости, захваљујући инфо пулту, могу благовремено добити информације о нашем граду и околини, као и мапе, карте, пријаву странаца и информације о регистровању смјештаја. Такође, радимо на још једном пројекту којим ће се додатно обогатити туристичка понуда у Беранама“, казао је Радевић.

Душан Стевановић је подсјетио на значај и сарадњу коју Врњачка Бања има са Беранама, побратимским градом.

„У наредном периоду интензивираћемо ту сарадњу и пружити сву помоћ, како би Беране постало препознатљив туристички град“, истако је Стевановић.

Сувенирница је дио пројекта „Будимо креативни“, који је намијењен особама са инвалидитетом, а пројекат је финансирао Завод за запошљавање Црне Горе, а реализовале  су га Општина Беране и Туристичка организација из нашег града.

Отварању Туристичке кућице присуствовали су предсједник општине Драгослав Шћекић, потпредсједници Раде Кљајић и Марко Лалевић, предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић, директори јавних служби и старјешине органа локалне управе, пројект менаџери овог пројекта и грађани.