Отворено првенство Црне Горе у стрељаштву у дисциплини пиштољ и револвер великог калибра одржано је данас у Беранама. Првенство је окупило око 100 такмичара из свих градова Црне Горе.

На стрелишту на Доњим Лугама ревијално такмичење традиционално су организовала два беранска стрељачка клуба – „Беране“ и „Зајцeв“, уз помоћ Општине Беране и Стрељачког савеза Црне Горе (ССЦГ).

Такмичење је обиљежило до сада највећи број учесника, уз сјајну организацију, а на програму су биле двије дисциплине, гађање пиштољем и револвером великог калибра.

У дисциплини пиштољ прво мјесто је освојио Саша Вујошевић из Подгорице, други је био Мартин Года, а трећи Александар Џогаз из Пљевља.

У дисциплини револвер прво мјесто је такође припало Саши Вујошевићу из Подгорице, други је сада био Пљевљак Александар Џогаз, док је трећа у овој категорији била Јелена Пашић.

У категорији жена пиштољ прва је била Јелена Пашић, друго је мјесто освојила Надица Брковић, а треће Тамара Станишић.

Савјетник предсједника општине Беране, Зоран Јојић је казао је да ће локална управа наставити да пружа пуну подршку спортистима и спортским колективима са подручја општине, а да је данашњи догађај потврда тога.

Према ријечима Жељка Божовића из СК „Беране“, ово је „по оцјени судија било такмичење које је изазвало велику пажњу стријелаца широм Црне Горе“ .

„Уз све похвале нама као домаћинима и организаторима на уложеном труду да све протекне у најбољем реду“, казао је он.

Малобројна публика, која је присуствовала поштујући НКТ мјере, имала је прилике да погледа надметање у спортском дружењу и фер борби.

Стрељачки савез даје допринос свим активностима које дају допринос развоју спорта, а уобличићемо и ову активност кроз календар догађаја савеза у наредном периоду„, казао је на отварању Зоран Бошковић, предсједник Стрељачког савеза Црне Горе (ССЦГ).