Делегација Универзитета у Приштини на челу са ректором проф. др Срећком Милачићем посјетила је Општину Беране и том приликом разговарала са предсједником општине Драгославом Шћекићем. Универзитет су представљали декан ПМФ-а проф. др Драгомир Кићовић, проф. др Дејан Гуришић и проф. др Љубиша Лилић. Састанку су присуствовали потпредсједник општине Драгутин Јоксимовић, секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Зоран Јојић и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.

У сали Центра за културу одржана је презентација Универзитета у Приштини, са привременим сједиштем у Косовској Митровици. На самом почетку присутнима се обратио предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић, који је исказао задовољство покретањем иницијативе да се ученици са наших простора информишу о условима студирања у Косовској Митровици како би могли да донесу важне одлуке за наставак школовања. Ректор Универзитета, проф. др Срећко Милачић захвалио се локалној самоуправи која је омогућила простор за одржавање презентације и организовала њено извођење како би се будући студенти упознали са смјерницама која им могу помоћи у одабиру факултета и будућег занимања, и пружио бољи увид у студентски живот. Видео и аудио презентацијом, ученици завршних разреда су имали прилику да се информишу о студијама на Универзитету у Приштини, основаном прије 46 година и који је члан Конференције универзитета Србије.

У саставу Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици су факултети: Економски, Медицински, Пољопривредни, Правни, Природно-математички, Учитељски, Филозофски, као и Факултет за спорт и физичко васпитање, Факултет техничких наука и Факултет умјетности. Учитељски и Факултет за физичку културу послују у Лепосавићу, а Пољопривредни у Лешку. На Универзитету се образује више од 10.000 студената. Организациону структуру Студентског центра „Приштина“ чине студентски домови у Косовској Митровици, Лепосавићу и Зубином потоку, смјештајног капацитета од 1647 мјеста.

На свим факултетима, поред Основних академских студија (8 семестара),могу се уписати Мастер академске студије (2 семестра) и Докторске студије (6 семестара).