Представници Факултета техничких наука из Косовске Митровице, Универзитета у Приштини, jуче су у амфитеатру Дома ученика и студената одржали промоцију поводом уписа будућих бруцоша на факултете.

Предсједник општине Беране Вуко Тодоровић се кроз интеракцију са студентима Факултета техничких наука и матурантима, који тек требају да изаберу будући образовни пут, осврнуо на побољшане услове студирања у Косовској Митровици и компетентност наставника.

„Као инжењер стављам акценат на Факултет техничких наука, сматрам да ћете на њему стећи сво неопходно знање на којем ћете темељити своју будућност и бити на добрим позицијама приликом запослења“, закључио је Тодоровић.

Циљ промоције је био да се свршеним средњошколцима кроз директан контакт са садашњим студентима прикаже по чему се Факултет техничких наука издваја и шта нуди будућим генерацијама.

Студент Факултета техничких наука Никола Дедић говорио је о условима уписа, настави и смјеровима.

„На основним академским студијама постоји 7 смјерова- архитектура, грађевина, индустријско инжењерство, машинско инжењерство, електротехника, рачунарско инжењерство и рударство. Морам нагласити да је наш студентски центар опремљен најбољом техником, а студенти уз наше професоре могу да развијају своје знање и усавршавају се на прави начин. Кроз Ерасмус+ пројекте, студенти имају прилику да наставе студирање у неком од Европских градова.

Факултет техничких наука постоји 57 година, броји 1000 активних студената и 130 наставника“, закључио је Дедић.

Испред Факултета техничких наука обратио се и Синиша Стојановић, који је истакао погодност за све студенте из Црне Горе, а то је да ће се рангирати исто као и студенти који долазе из Србије.

„Студенти ће имати обезбијеђен смјештај и школоваће се из буџета Репиблике Србије. Имамо нове смјерове, који ће сигурно привући и будуће студенте са ових простора. Ријеч је о саобраћајном смјеру, прехрамбеној технологији, заштити на раду и заштити животне средине.

Капацитет мини студентског града је довољан да прими све студенте, услови за живот, рад и становање су на високом нивоу. Морам се похвалити да повећавамо капацитет, добијамо нове амфитеатре тако да наш факултет од септембра дочекује студенте у новом руху“, истакао је Стојановић.