Четврта државна смора рецитатора у организацији Центра за културу Беране, под покривитељством Министарства културе Црне Горе и Општине Беране, одржана је синоћ у беранском Центру за културу.

На овој манифестацији учествовали су побједници општинских такмичења из црногорских градова. На смотри се представило 50 такмичара, који су били подијељени у три категорије одређене узрастом. Манифестацију је отворио, и у име града домаћина све учеснике и госте поздравио, потпредсједник Општине доктор Зоран Марсенић.

Жири у саставу Симо Требјешанин, академски глумац и предсједник жирија, Васко Драговић, глумац Беранског позоришта и Горица Ћулафић, ауторка овог пројекта и представница организатора, одлучили су да у категорији основаца, од првог до петог разреда прво мјесто припадне Павли Петровић из Тивта, друго Милки Недовић из Мојковца а треће Милошу Ћирковићу из Будве. Специјалне награде пропале су Емиру Баковићу из Бара и Емри Калач из Рожаја.

У категорији од шестог до деветог разреда, прво мјесто заузео је Дамјан Вујачић из Будве, друго Петар Влаховић из Подгорице, а треће мјесто су подијелиле Ања Боричић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Берана и Јелена Добричанин из Подгорице.

Према одлуци жирија,у категорији средњошколаца прво мјесто освојила је Марија Поповић из Никшића, друго Дијана Бећир док су треће мјесто подијелили Џенана Калић из Рожаја и Јелена Митровић из Плужина.

У програму су учествовале и ученице Школе основног музичког образовања, Теа Лекић, Амила Ашимовић и Ивона Пајковић, које су на недавно одржаном држаном такмичењу освојиле „Златну лиру“.

У водитељском дијелу посла, Горици Ћулафић, помогли су ученици Гимназије „Панто Малишић“, Николија Пешић и Марко Ралевић.

Организатор је обезбиједио дипломе за све учеснике, које је уручио руководилац у Центру за културу Вуко Трифуновић. Док је глумац Симо Требјешанин награђенима уручио дипломе и књиге, а првопласираним новчане награде. Уз помоћ покровитеља и донатора, Одмаралишта на Веруши и Обуће Миња, неки од награђених добили су и специјалне награде.

Извор: Радио Беране