У Беранама је одржан Регионални шаховски турнир слијепих и слабовидих шахиста Сјеверног региона Црне Горе.  Турнир је организовала Организација слијепих и слабовидих грађана за општине Беране, Андријевицу, Плав и Рожаје, уз финансијску подршку  Општине Беране, кроз  расподјелу средстава за финансирање пројеката невладиних организација за 2022. годину. На турниру је учествовало шест најбоље пласираних такмичара са одржаних општинских турнира  из подручних организација за  општине Пљевља и Жабљак, Бијело Поље и Мојковац,  Беране и Андријевица, Плав и Рожаје. 

 „Општина Беране  је  подржала  одржавање оваквих манифестација, које пружају могућност  да особе са инвалидитетом  буду  активни чланови  заједнице, да и на овакав начин  покажу  своје могућности  и стремљења   у  стварању  равноправног  друштва и унапређењу свог статуса у  заједници“,  истакао је на турниру Предсједник Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама Данко Мартиновић.

Након пет кола, која су играна по Бергеровом систему- темпо 10 минута по играчу, прво мјесто је освојио Борислав Анђић из Берана.  Друго и треће  мјесто, подијелили  су Чиндрак Хилмо и Сијарић Рахим,  из Бијелог Поља. Четвто мјесто освојио је Попадић Вукола из Пљеваља док је пети био Мишковић Доситеј, из Берана. Шесто мјесто припало је  Зорану Рељићу из Пљеваља. За прва три рангирана такмичара, Општина је обезбиједила вриједне новчане награде.

Најбоље пласирани су стекли право учешћа на Државном првенству у шаху за слијепа и слабовида лица Црне Горе,  које ће се одржати  почетком  новембра у Сутомору.

Све партије је судио  судија мајсторки  ФИДА  кандидат  Мирољуб Анђић.