Канцеларија Свјетске здравствене организације у Црној Гори, уз подршку Владе САД-а и у сарадњи са Министарством здравља Црне Горе, Институтом за јавно здравље Црне Горе и беранским Домом здравља, данас је у главној градској улици организовала шести по реду „Караван здравља и вакцинације“. У име Општине Беране присутне је поздравила Оља Делетић, помоћница секретара Секретарија за за општу управу и друштвене дјелатности, која је позвала суграђане и суграђанке да се искористе прилику да се информишу о имунизацији и другим здравственим темама.

,,У име Општине Беране и своје лично, желим да Караван здравља и вакцинације у Беранама протекне успјешно и наши грађани добију потребне информације, вакцинишу се и прегледају на лицу мјеста. О значају имунизације и осталим стручним темама грађане ће ближе упознати ваши тимови, те позивам грађане да се у што већем броју одазову и искористе прилику да овдје обаве прегледе без чекања и размотре могућност имунизације“, истакла је Делетић.

,,Наши грађани данас су имали прилику да разговарају са компетентним здравственим радницима и добију више информација о свим питањима и бенефитима имунизације и информишу се о свим нејасноћама везаним за вакцинацију. Ова акција Министарства здравља је још један показатељ да је могуће нашим грађанима приближити и омогућити брзу провјеру и отклонити недоумице о заразним болестима као и заштити од истих“, истакла је директорица Дома здравља Марица Јаковић.

О важности заједничког пројкета „Караван здравља и вакцинације“ Канцеларије Свјетске здравствене организације у Црној Гори, Владе САД-а, Министарства здравља, Института за јавно здравље и домова здравља, говорила је и Мина Брајовић, шефица Канцеларије Свјетске здравствене организације (СЗО) у Црној Гори.

Суграђанима је пружена прилика да се вакцинишу на лицу мјеста, у аутобусу који  прилагођеном за безбједно администрирање вакцина. Поред тога, велики број суграђана имао је прилику да  провјери вриједност крвног притиска, ниво шећера у крви и сл.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *