На Јасиковцу је данас, у организацији  ОБНОР-а  1941-1945, полагањем цвијећа и уз пригодан програм ,  традиционално обиљежен Дан побједе над фашизмом.

О Дану побједе над фашизмом, као најзначајнијем празнику за Беране и цијелу Црну Гору, али  и све оне који су се борили против највећег зла у историји човечанства, говорио је Петар Лабудовић, члан Управног одбора удружења.

Присутнима се обратио предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић, који је том приликом одао почаст родољубима који су своје животе дали  у борби за слободу: ,, Вријеме и догађаји којима смо свједоци увјерили су нас да је антифашизам изнад свих идеологија. Антифашизам је израз човјекољубља,  јасна  порука мира. То је одбрана хуманости, права на слободу, одбрана правде, начела солидарности међу људима, без обзира на њихову националност и вјероисповијест“- стакао је предсједник Шћекић.

У програму, који је овом приликом уприличен за грађане, учествовало је Културно- умјетничко друштво  ,,Коло“. Програм је водила Горица Ћулафић.