Поводом Дана жена, Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране и ЖРК „Беране 2003“, организовали су турнир у рукомету за жене под називом „Трофеј Берана“.

Осмомартовски рукометни турнир који се одржава у новој спортској хали, окупио је клубове из Црне Горе и Србије.

Боје нашег града брани ЖРК „Беране 2003“, Подгорицу представља „Подгорица 2013“, из Србије стиже ЖРК „Пријепоље“ а ту су и рукометашице из клуба „Јединство“, из Бијелог Поља.

Такмичење је отворио Новица Обрадовић, предсједник СО Беране, који се на самом почетку захвалио Веску Ракетићу, првом човјеку ЖРК „Беране 2013“, на учешћу у организацији овог спортског догађаја и доприносу који даје развоју овог спорта.

„Господин Ракетић је наш истакнути спортски радник уз чију помоћ су прве кораке у рукомету направиле неке од наших најбољих беранских спортисткиња“, навео је предсједник Скупштине.

У наставку је свим дамама честитао њихов дан, 8. март, поручивши:

„Турнир се симболично организује данас, како би се указало на важност овог датума и на равноправан положај жена и мушкараца. Овом приликом, апелујем на даме да узму што активније учешће како у бављењу спортом, тако и у свим областима везаним за спорт“, завршио је на крају.

Ресорни секретар за спорт Горан Фолић је подвукао да велике заслуге за организацију турнира припадају и Спортском центру, односно директору Горану Зоњићу, у чијим просторијама се и одвија ово спортско такмичење регионалног карактера.

Утакмице су на програму данас током читавог дана а улаз је слободан.