Савјет Радио Берана именовао је Туфика Софтића за вршиоца дужности директора радио Берана на сједници одржаној 28.9.2015. Туфик Софтић је запослен  у Радио Беранама од оснивања и за то вријеме  обављао је послове новинара, уредника и директора Радио Берана. Аутор је више емисија које су представљале окосницу програма радија.

Туфик је завршио новинарство у Сарајеву, а магистарске студије у Београду. Као слободни новинар сарађивао је са више медија у Црној Гори и региону. Био је дописник „Побједе“, „Оногошт стандарда“, агенције “МИНА” , независне ревије „Поље“ и „Републике“. Сарађује и са независним дневником Вијести и недељником Монитор, а члан је и Балканске истраживачке новинарске мреже (БИРН).

Као резултат свог дугогодишњег истраживачког због добио је низ домаћих и међународних  награда, али је био и физички нападнут у два наврата.

Софтић је најавио да ће као в.д. директора обогатити програмску шему Радио Берана и у сарадњи са Савјетом и оснивачем радити на унапређењу техничких могућности и финансијској стабилизацији станице.