У беранском Меморијалном центру Јасиковац у Беранама одржан је други МТБ Куп Црне Горе који ће се бодовати  за пласман у МТБ Лигу за 2015. годину.

Такмичење је одржано под покровитељством Општине Беране и Бициклистичког савеза Црне Горе, а у организацији Спортског  савеза Беране и Бициклистичког клуба Цицломонт.

Како је ово такмичење било изборно за састав репрезентације Црне Горе која ће  учествовати на овогодишњем Шампионату Балкана 4. и 5. јула 2015. године у Грчкој, у Беранама су  наступили најбољи бициклисти бјелопољског Цицломонта, Морнара, и Диф бајка из Бара, Темпа из Подгорице, Бициклистичког клуба Пљевља из истоименог града, и Ахмице из Рожаја, а као гост наступио је Марко Јованчевић, члан Бициклистичког клуба Црвена звезда из Београда, иначе рођени Бјелопољац.

Изостала су очекивања да ће учешће у трци  узети позвани клубови из сусједних градова Србије, а због лошег времена нијесу наступили и неки црногорски клубови у чијим редовима није било кандидата за састав репрезентације Црне Горе.

Такмичење је одржано у 9 старосних категорија.

Због добро припремљене, али  тешке и расквашене кружне стазе дуге 3, 5 км. и кише која је падала током читаве претходне ноћи и јутра одлучено је да се пропозицијама планирани број кругова смањи за један по категоријама.

Тако су: Елита и Ундер – 23 возили 7 кругова, Јуниори 5, Кадети 3, Млађи Кадети 2, Пионири 1, Мастерси 3, Хоби спорт 2 и Хоби фан 1 круг.

Али упркос лошем времену и тешкој расквашеној и клизавој стази  кандидати за учешће на Шампионату Балкана показали су одличну такмичарску форму што се посебно односи на, елитну категорију: Бјелопољца Демира Мулића, Пљевљака Горана Церовића, Колашинца Драгана Јашовића и  Баранина Стефана Бајчету.

Најуспјешнији су били Бјелопољци са 11 спортских одличја од чега 5 златних, три сребрне и 3 бронзане медаље.

Слиједе Барани са три златне и двије бронзане, па Пљевљаци са три сребрне, али вриједне медаље.

Берански тим са Гораном Зоњићем на челу били су одлични организатори и домаћини такмичења.

У недељу 28. јуна 2015. године на програму је Друмски шампионат Црне Горе на стази Бијело Поље – Пљевља у укупној дужини 83 километра.