Општина Беране најоштрије осуђује све оно што се дешава породици Игора Томкића.

Последњи догађај, на жалост говори у прилог тези да институције државног система не функционишу и да је криминал постао уобичајена појава и свакодневни декор у нашој држави. Звучи невјероватно да се, послије свега што се десило поменутој породици, а са чим су упознати и органи који су дужни и обезбиједити миран живот сваком грађанину, поново дешавају сцене најбруталнијег насиља и паљења.

Крајње је неприхватљиво да се Црна Гора и Беране врло често помињу по оваквим и сличним догађајима. Ово је превршило сваку мјеру. Позивамо на одговорност најодговорније људе из Управе полиције, тужилаштва и институција које су у обавези да реагују и спријече сваку врсту насиља. Неприхватљиво је да се у 21. вијеку ствара атмосфера несигурности, угрожености и страха за сопствени живот.

Општина Беране подсјећа да је овај град у много тежим временима представљао примјер толеранције, суживота свих вјера и нација на овим просторима. Тако мора и остати, јер миран живот без насиља и угрожавања безбједности морају бити приоритет у нашим борбама за развој демократије. Не смијемо дозволити да група криминалаца, неодговорних појединаца ремети склад и хармоничан живот на овим просторима. Отворено позивамо најодговорније људе у Управи полиције и тужилаштву да најхитније поставе питање одговорности појединаца због непредузетих мјера и радњи из своје надлежности. У супротном, изражавамо отворену сумњу да постоје нечије прљаве намјере да овај град представе у свијетлу нетолеранције и нерјешавања проблема криминала. Најоштрије ћемо се, као локална самоуправа, супротставити таквом начину пласирања неистина.

Општина Беране ће, у оквиру својих законских надлежности пружити максималну помоћ како би породица Томкић остала да живи, ствара и ради у нашој средини.