Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић, са сарадницима, разговарао је данас са предсједником Савеза слијепих Црне Горе Андријом Самарџићем, генералним директором Савеза Гораном Мацановићем и Игором Томићем, представником Параолимпијског савеза Црне Горе. ,,Посебну част нам представља што седму годину заредом, у сарадњи са Савезом слијепих Црне Горе, организујемо манифестацију са јасном поруком да смо као заједница спремни да штитимо људска права сваког човјека, а посебно слабовидих и слијепих лица, која заслужују једнаке шансе на свим пољима“, казао је предсједник Тодоровић на сасастанку.


Општина Беране биће истински партнер у организацији свих садржаја и програма у циљу побољшања статуса слијепих и слабовидих лица у друштву, а Савезу стојимо на располагању, као и до сада, као подршка развоју и афирмацији свих њихових активности, истакао је предсједник Тодоровић.


Предсједник Савеза слијепих Црне Горе Андрија Самарџић истакао је да му посебно задовољство представља што се данас у Беранама обиљежава Међународни дан бијелог штапа, који симболизује све што се спроводи у циљу побољшања квалитета живота особа слабог вида.
Према ријечима генералниг директора Савеза Горана Мацановића, програм поводом Међународног дана слијепих морао је бити одложен, због техничких и организационих детаља, што не умањује вриједност богатих дешавања током викенда. У прилог томе говори чињеница, да се поред манифестације ,,Никад не одустати, јер је све могуће у животу“, одржава и Шаховско првенство Црне Горе за особе са оштећеним видом .
Секретар Сeкретарија за за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, Владимир Асановић говорио је досадашњим активносима Секретаријата и подрци коју пружају невладиним организацијама, чији је програм намијењен рањивим категоријама становништва.


Мисија Општине Беране , како је навео савјетник истог Секретаријата, Ремзија Рамусовић, је да уреди стање локалне политике у области решавања проблема особа са инвалидитетом, и нагласио да је Општина Беране прва међу општинама у Црној Гори која је сачинила Локални акциони план за ова лица.

Састанку је присуствовао и савјетник за информисање Стефан Нововић.
Како је раније најављено вечерас се у сали Центра за култуту одржава Манифестација поетско-музичког стваралаштва грађана Црне Горе са дјелимичним и потпуним оштећењем вида, под слоганом “Никад не одустати јер све је могуће у животу“.