Предсједник Општине Вуко Тодоровић и директор Управе за капиталне пројекте Есмин Бећовић, са сарадницима, разговарали су на тему капиталних пројеката који се финансирају из овогодишњег државног буџета и прецизирали начине на које могу бити убрзане активности на њиховој реализацији. На састанку су разматрани и пројекти који би требали бити уврштени у капитални буџет за следећу годину.

Предсједник Општине исказао је задовољство посјетом и истакао важност одржавања радног састанка како би се заједнички размотрили  започети пројекти, фазе реализације и пројектна и друга обавезна документација и процедуре.

На састанку су разматрани пројекти: Рециклажно двориште; Изградња локалне инфраструктуре; Наставак радова на заобилазници; Реконструкција Трга 21.јул; Изградња градске саобраћајнице од Улице Душана Вујошевића до О.Ш.,,Вук Караџић”; Реконструкција Спомен куће Гавра Вуковића; Изградња Цитес центра; Изградња ски центра на локалитету Локве и изградња гондоле на Јеловици; Изградња вртића; Изградња фискултурне сале у О.Ш.,,Радомир Митровић”; Уређење простора у оквиру Спомен комплекса на Јасиковцу; Изградња градског базена; Изградња нове зграде Центра за културу; као и пројекти који се тичу радова у оквиру Опште болнице и Зграде Основног суда у Беранама.

Директор Есмин Бећовић изразио је увјерење да ће Управа за капитале пројекте, у оквиру својих надлежности и уз помоћ ресорних министарстава, уложити све напоре како би  процедуре, које се тичу конкурса, пројектне документације и др. ,  уредно и благовремено биле спроведене и завршене а  фазе реализације пројеката, који се већ спроводе у беранској општини, биле убрзане.

Састанку су присуствовали, испред Управе за капиталне пројекте помоћница директора Бојана Митрић и ПР Слађана Чађеновић, потпредсједници Општине Дамјан Ћулафић и Младен Премовић, Главни градски архитекта Соња Вуковић, секретар за инвестиције и пројекте Свето Митровић, секретар за уређење простора Маријан Обадовић и секретар за општу управу Милош Раковић, менаџер Марко Лалевић, директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић, помоћник директора Агенције Милош Раичевић, савјетнице у Секретаријату за инвестиције и пројекте Данка Голубовић и Рада Барјактаровић и шефица ПР Бироа Ирина Зечевић.