Предсједник Општине Беране Вуко Тодорoвић  посјетио је данас археолошку локацију Тумбарице у Доњој Ржаници, а поводом представљања резултата пројеката ,,Очување културног пејзажа прекограничког подручја ЦГ_Албанија“ и ,,Од хришћанских старина до унапређења туризма“,  које Полимски музеј спроводи заједно са партнерима  из Црне Горе и Албаније. Предсједик Тодоровић,  након обиласка Тумбарица, имајући у обзир историјски значај, као и туристички и природни  потенцијал локалитета, саопштио је да ће  Општина Беране финансирати асфалтирање прилаза локалитету у дужини од 350 метара.

Локалитет Тумбарице

Директорица Полимског музеја Виолета Фолић  на данашњој презентацији говорила је о пројектима и фазама реализације. ,,Очување културног пејзажа прекограничког подручја ЦГ_Албанија“ , пројекат који је трајао 24 мјесеца и чија је вриједност 400 хиљада евра, има за циљ валоризацију културног и природног наслеђа и очување традиционалне архитектуре , као и значајног дијела културног наслеђа прекограничне области. Вриједност пројекта ,,Од хришћанских старина до унапређења туризма“ износи 570 хиљада еура,  а циљ му је био да се локалитет  археолошки истражи, и стави у функцију туристичке понуде, истакла је Фолић.

Презентацији резултата пројеката, која је данас одржана у Полимском музеју,  присуствовали су Никола Ђоновић и Сања Тодоворић , испред  Директората за финансије и уговарање европских пројеката у Влади Црне Горе, као и археолог Предраг Лутовац и документариста Слободан Обрадовић, и представници средстава јавног информисања.