На сједници Скупштине општине Беране, која је сазвана по хитном поступку, дана 11. априла 2021. године, за предсједника Општине изабран је Тихомир Богавац, дипломирани инжењер менаџмента.

Богавац, који је предсједник Општинског одбора (ОО) Социјалистичке народне партије (СНП), изабран је јуче гласовима одборника владајуће коалиције „Здраво Беране“ (СНП и ДФ) и Демократске Црне Горе.

„Заклињем се да ћу дужност вршити по Уставу, закону и Статуту, честито, одговорно и савјесно, тако ми Бог помогао“, рекао је Богавац након гласања.

Он је доскорашњи начелник Службе заштите и спасавања Општине Беране, а на функцији предсједника замијенио je Драгослава Шћекића, који је недавно изабран за директора Фонда за здравствено осигурање Црне Горе. У међувремену је био вршилац дужности потпредсједник Општине Марко Лалевић.

Богавац је казао да ће се наставити са реализацијом свих започетих пројеката.

Позивам Владу Црне Горе да у Беранама виде град који завређује њихов реалан и посебан однос, када су у питању развојни потенцијали„, истакао је нови предсједник Општине.

Нагласио је да његов однос према традицији, историји и вриједностима Српске православне цркве, њене Митрополије и Епархије будимљанско-никшићке никада није био упитан.

„Данас морам још једном потврдити да ћу поштовати све њене вриједности, као што ћу се са истом дозом уважавања односити и према светињама других националности и конфесија на овим просторима“, рекао је Богавац.

На крају излагања захвалио се досадашњем предсједнику Општине Драгославу Шћекићу. 

Господину Шћекићу желим прије свега пуно успјеха у даљој професионалној каријери, и још једном подвлачим да је он са својим сарадницима оставио дубок траг, али и обавезу и задатак да наставимо стазом прегнућа и успеха. Захваљујем се и одбору моје, Социјалистичке народне партије, која је, међу многим изузетно квалитетним и стручним кадровима одабрала мене, да је представљам на овој функцији и позицији„, казао је Тихомир Богавац.

За његов избор нису гласали одборници ДПС, СД и БС.

Подсјетимо, локалну власт у Беранама врше коалиција „Здраво Беране“ и Демократска ЦГ.