Послије двије узбудљиве ноћи и незаборавних наступа звијезда електронске и хип хоп сцене, уз присуство 15.000 хиљада људи на аеродрому у Беранама, завршен је трећи Тhunder fest.

13731675_1264984563520266_4910435609904704503_n

Најпопуларнији грчки хаус дуо „Bang La Decks“ су као главне звијезде својим наступом затворили фестивал и изазвали општи хаос на аеродрому хитовима попут „Kuedon“, „Utopia“, „Aide“, „Zouka“… Публика је неуморно испратила читав њихов сет, а они су доказали да  се ради о саставу који редовно на фествалима има фантастичне наступе.

DSC_1628

Најпознатија хип хоп група у Србији, али и региону, Bad copy у пуном саставу – Ајс Нигрутин, Скај Виклер и Тимбе у потпуности је оправдала статус звијезда прве вечери фестивала. Популарни београдски трио запалио је публику на Thunder festu, изводећи своје велике хитове Еси ми добар, Журка, Уно, дуе, тре, Џастин Бибери…

DSC_1572

Гуру доброг расположења и још боље музике, Bane Lalić са својом екипом MVP представио је фестивалској публици најпознатије пјесме, а нумера „Целу ноћ и цели дан“ отворила је њихов наступ  у суботу.

13782245_1119061151487468_2801650754159524110_n

Још једна велика звијезда београдске хип хоп сцене, музичар Struka, са колегама Ludim и Ćjofom MC, уз подршку локалног DJ-a Lanmija, свој наступ је одмах почео хитовима, међу којима је и „Очи у очи“, а највеће одушевљење је изазвао код млађег дијела публике. Након наступа био је велики број оних који су чекали у реду како би се фотографисали са њим.

DSC_1820

У недељу је оправдао статус најтраженијег црногорског DJ-a и Будванин Lucky DEE. Неуморан у миксу, Lucky je константно пржио препознатљив електро стил уз подршку Милоша Бошковића на виолини, познатијег као Мilosh violin и популарног МC Marka.

DSC_1749

Крагујевачки дуо „Sax ‘n’ Groove“ кога чине чине DJ Muki и сакосфониста Lane Sax су електро вибрацијама праћеним звуком саксофона натјерали све да не штеде снагу током DJ лекције из плесне музике. За кратко вријеме направили су одличну журку на беранском аеродрому.

DSC_1711

Најпопуларнији босански DJ и продуцент Nebs Jack својим сетом доказао је зашто је међу водећима на регионалној електронској сцени.

13680736_1045076768917709_607009635093674328_n

Наступ црногорског хип хоп музичара Prefixa обиљежила је сјајна атмосфера и квалитетан звук који је пубила поздравила гласним овацијама.

DSC_1664

Прво вече фестивала отворио је један од најбољих градских DJ-eva, познатији као DJ Johnnyzza, док је друго вече то учинио најмлађи, DJ Popsy.

DSC_1528

Јединствено музичко путовање публици је приуштио плесни клуб „Duga“ са кореографијом „Work“. И за њих је Тhunder fest посебно мјесто.

Заједничка оцјена свих извођача јесте да је берански фестивал можда и најбоље мјесто на којем су наступили. Одличан фестивал, публика сјајна, био је њихов коментар.

1

Thunder fest поставио је нове стандарде у садржајном и организационом смислу. Нема сумње да је забиљежио рекордан број посјетилаца и да је испуњен циљ организатора да се Беране позиционира као препознатљива фестивалска дестинација у Црној Гори.

„Берански фестивал је прерастао и неке фестивале са дужом традицијом, али ми имамо и тенденцију да и даље растемо. Сваке године се трудимо да уведемо новине, доведемо што боље извођаче. Људе треба привући да дођу овдје, а ми смо управо то и учинили. Сигурни смо да ћемо и следеће године дати максимум и у садржају и у организацији. Мотив су наши посјетиоци и њихове ријечи хвале“, казао је Иван Радевић, директор Туристичке организације Беране која је организатор фестивала.

Thunder fest и Беране посјетили су бројни Подгоричани, Будвани, Которани, Бјелопољци, али и туристи из земаља западне Европе који су тренутно у Беранама.

3

Бесплатан улаз, отворени шанкови са повољним цијенама хране и пића, као и смјешатаја у Беранама одлична су препорука за све оне који до сада нису посјетили фестивал, а планирају да то учине наредне године.

Покровитељ овогодишњг Thunder festa била је Општина Беране, а генерални спонзор Becks пиво. Фестивал је подржало Министарство одрживог развоја и туризма Crne Gore, док су медијску подршку пружиле радио станице Д и Беране, те дневне новине Дан. Остали спонзори су хотел „Luka’s“ (Беране) и „Jegermeister“.