Највећи фестивал на сјеверу Црне Горе за младе – Тандр фест 2019 (Thunder fest), одржаће се шести пут на аеродрому у Беранама, у петак и суботу – 26. и 27. јула, и окупиће велика имена регионалне и свјетске, хип хоп и електронске музичке сцене.

TEKST

Посјетиоци из Берана и градова широм Црне Горе ће имати прилике да уживају у дводневном музичко-сценском догађају, на тематски осмишљеној бини у наступима преко десет извођача, а фестивал ће, како најављују организатори из ТО Беране, бити организован по највишим продукцијским стандардима.

Пажљиво одабран програм, занимљив концепт који спаја домаће и стране извођаче, као и чињеница да публика доживљава фестивал као прилику да на једном мјесту током двије вечери, у правој фестивалској атмосфери ужива у наступима омиљених извођача, позиционирала је Тандр фест као један од три највећа фестивала у Црној Гори!

Прве вечери фестивала, у петак 26. јула, са почетком у 21 сат – које је резервисано за хип хоп извођаче, имаћемо прилике да слушамо Николију, Римског и Корону, Фокса (Fox) и Марлон Брутала.

У суботу, друге фестивалске вечери, такође од 21 сат – резервисаној за звијезде електронске сцене, наступиће Сидни Самсон (Sidney Samson), Ди џеј Нигел и Вил & Вoш (Vill & Vash).

Улаз је слободан!

ДИ-ЏЕЈ СИДНИ САМСОН: У суботу на Тандр фесту, a ноћ прије на чувеном фестивалу Тумороуленд (Tomorrowland)

tekst

Један од најбољих Ди-џејева данашњице, Холанђанин Сидни Самсон је главна звијезда друге вечери Тандр феста 2019.

“Први пут ћу наступити у Беранама и морам признати да имам ту неку позитивну трему. Радујем се унапријед дружењу са црногорском публиком и обећавам одличну журку”, рекао је у телефонском разговору, за наш сајт, Самсон, који ће својим хаус сетом затворити фестивал.

Ноћ прије наступа на беранском аеродрому, он ће бити гост на најпосјећенијем фестивалу електронске музике на свијету – Тумороуленд. Овај фестивал се одржава у Белгији и посјети га више од 180 хиљада људи.

Самсонова најпознатија пјесма “Риверсајд” је била прва на њемачкој, а друга на британској топ листи. Велики успјех је имала и преко океана, у далекој Аустралији, гдје је ушла у топ десет најслушанијих.

Кајли Миног, Дејвид Гета, Мартин Солвеиг, Кели Роуланд, Фло Рида… само су неке од познатих музичких фаца са којима је Самсон сарађивао, а са саставом ЛМФАО је прошлог љета имао успјешну турнеју.

НИКОЛИЈА: Припремам музичко – сценски спектакл

текст

Николија Јовановић , српска РНБ и хип – хоп пјевачица, једна је од најуспјешнијих младих звијезда. Како се припрема за наступ на највећем фестивалу за младе Тандр фест 2019, који ће се одржати последњег викенда у јулу у Беранама, открила је.

“Премијерно ћу наступити у Беранама 26. јула и драго ми је због тога. Припремам прави музичко – сценски спектакл . Не бих откривала превише детаља, нека то остане тајна за сада”, казала нам је Николија и навела да је од колега, који су раније наступали на фестивалу, чула да је организација одлична, а атмосфера јединствена.

Она је недавно представила албум “Јин и јанг”, а спотови за нумере пласирани на “Јутјубу” данима су међу првима на трендинг листи.

“Фестивалски наступ је одлична прилика за промоцију нових пјесама”, навела је на крају.

РИМСКИ И КОРОНА: Ове године обећавамо још бољу журку

tekst

И ове године посјетиоци Тандр феста, имаће прилику да поново чују најтраженији хип хоп двојац данашњице, Римски и Корона.

Добро познати тандем из Србије, својим оригиналним уживо наступом прошле године је оставио без даха публику на беранском аероддрому. Узбудљиви хитови, који броје милионске прегледе на Јутјубу, и добар бит подигли су све на ноге.

“Прошлогодишњи наступ у Беранама је један од најљепших у нашој каријери. Публика феноменална, атмосфера одлична, организација без грешке. Све су то разлози да, без пуно размишљања, прихватимо позив организатора и појавимо се поново на фестивалу ”, кажу ови момци и обећавају ове године још бољу журку на аеродрому.

Њихове соло пјесме, Корона “Извини мама” и Римски “Маранело”, као и заједничка са поп пјевачицом Емином Јаховић “Прстен” последњих мјесеци биљеже велики успјех.

Фокс, Марлон Брутал, Ди-џеј Нигел, Вил & Ваш…

tekst

У петак 26. јула на беранском аеродрому наступиће звијезда популарног музичког правца ТРЕП, Бранко Кљаић, познатији као ФОКС (FOX).

Овај популарни, новосадски музичар, настањен у Београду, је неко ко је познат по томе што на својим „живим“ наступима прави луду и незаборавну атмосферу. О његовим наступима се прича и по неколико мјесеци након тих незаборавних журки.

На Тандр фесту ће Фокс изводити хитове који имају вишемилионске прегледе на Јутјубу, као што су: „Лил Памп“; „Шурим бика“; „Инфлуенсер“…, као и многобројне старије хитове са албума „Tреп Гуру Треп Бос“ („Trap Guru Trap Boss“).

текст

Вукашин Јаснић, познатији као Марлон Брутал, је новобеоградски хип хоп музичар чији су наступ организатори најавили за петак вече.

Познат је по агресивном репу, без длаке на језику и репрезенту свог Блока 21. Наступао је као гост на концерту Београдског Синдиката у београдској арени и сарађивао са момцима из састава ТХЦФ на почетку каријере. Његове су пјесме “Борба”, “Маче” из филма Јужни вјетар, “Булевар насиља”…

У суботу 27. јула – друге вечери шестог Тандр феста, наступиће Ненад Станишић, познатији под псеудонимом Нигел.

Он је већ дуги низ година резидент Ди џеј дискотеке Топ Хил у Будви, која је, да подсјетимо 2012. године у Монаку проглашена за број један у свијету.

На фестивалу ће наступити као њарм уп ацт за прву звијезду вечери Сидни Самсона са којим је већ имао част да дијели Ди џеј пулт.

Поред њега током своје вишегодишње каријере, наступао је раме уз раме са најзначајнијим именима свјетске Ди џеј сцене, као сто су Фет Бој Слим, Џејмс Забиела, Роџер Санчез, Боб Синклер

Такође је од самог отварања био и вишегодишњи резидент Ди – џеј дискотеке Максимус у Котору, једне од најбољих у региону. На листи активних и бивших резидентура ту су и клуб Платинум (Портомонтенегро Тиват), Долциниум (Улцињ), Торц бич (Будва), Самсара бич (Будва), као и многи други…

Треба истаћи и свирке у клубовима Ревелин у Дубровнику (32.мјесто на Ди – џеј маг топ 100 листи клубова глобално), већем броју познатијих клубова у Београду (Фристајлер, Магацин), појављивања на фестивалима Си Денс (варм ап сет за Ди – џеј Марк Најта), Рифреш (варм ап сет за Ди – џеј Боб Синклера), ДУ-ЕЛ фест и Спринг Брејк и иностране букинге на ивентима у Холандији и Италији.

текст

Друге вечери, шестог Тандр феста, такође ће наступити и електро прогресив хаус дуо из Подгорице – Вил & Ваш. Ово ће бити њихов први наступ у Беранама.

“Момци из овог састава су познато име у свијету ди-џејинга и уједно први извођачи из Црне Горе који су наступили на једном од највећих фестивала електро музике у Европи – Ултра Јуроп, који се одржава у Сплиту”, наводе организатори.

текст

Бесплатан улаз, отворени шанкови, приступачне цијене хране и пића, фестивалске мајице, повољан смјештај у Беранама, као и све оно у чему су су љубитељи другачијег звука претходних година уживали на фестивалским вечерима, већ изазива велику пажњу међу потенцијалним посјетиоцима.

“Највећи фестивал на сјеверу Црне Горе за младе, постао је обавезна фестивалска дестинација за љубитеље електро и хип хоп звука. Наступи великих имена регионалне и свјетске музичке сцене на аеродрому до сада, попут Томкрафта, Еда Маајке, ТХЦФ, Марчела, Гео Да Силве, Битшејкерса, Бенг Ла Декса…, затим прошлогодишња рекордна посјећеност од 15.000 људи током двије фестивалске вечери, довољан су разлог да посјетите Беране и Тандр фест”, саопштили су организатори и навели да ће наредних дана објавити ко ће од локалних ди-џејева добити прилику да дијели стејџ са великим звијездама, као и да се за сада чува у тајности још једно познато музичко име које ће бити гост беранског фестивала из ведра неба.

Организатор Тандр феста 2019 је Туристичка организација Беране, покровитељ Општина Беране, а фестивал је добио подршку и од Министарства културе.