О тренутном стању на поплављеним подручјима у беранској општини, данас је одржан састанак Општинског тима за заштиту и спашавање Општине Беране. У најкраћем року биће санирана путна инфраструктура. Механизацијом надлежних служби спровешће се активности, које ће допринијети сигурности имања и домаћинства на критичним локацијама, саопштено је на састанку. У току је санација путева на Јеловици и у Виницкој. Помоћ ће бити пружена угроженим породицама, чија су домаћинства претрпјела штету услијед поплава. Сходно потребама и стању на терену, обезбиједиће се и колективни смјештај за становнике насеља Доњи Талум и Риверсајд, закључено је на састанку Општинског тима за заштиту и спашавање.

Општинске службе непрестално врше обилазак критичних локација, гдје пријети изливање ријека из свог корита. Саниране су критичне тачке у току ријеке Бистрице, а претходно је заштићена кућа Мирка Голубовића на Пешцима. Редовно се контролише и пут Беране –Јеловица и заобилазница поред Лима. У насељу Риверсајд изршено је насипаље, како би се направио дио обалоутрде, како би домаћинства у овом насењу била заштићена од нових бујичних налета.

Током јучерашњег дана, као и данас, обезбијеђене су цистјерне са пијаћом водом на више локација. Питком водом обезбијеђени су Општа болница, Дом ученика и Дом здравља. Обезбијеђена је и храна за укупно око осамдесет породица у насељима Доњи Талум и Риверсајд.

Општина Беране у наредно периоду очекује помоћ од Директората за ванредне ситуације и Црвеног крста, како би заједнички помогли грађанима у превазилажењу ове немиле ситуације.