Параолмпијац Милан Ђиновић освојио је сребрну медаљу у стрељаштву на Пара МОСИ – Соколац 2019. У јакој конкуреницји од седам стријелаца, наш Беранац је погодио 168 кругова, што је један круг мање у односу на првопласираног такмичара из Сокоца.

Након злата из 2017. године на играма у Пљевљима, Ђиновић је тако учествовао други пут са великим успјехом на Пара МОСИ и узео једну од медаља.

Нагласио нам је по завршетку такмичења да је задовољан освојеним другим мјестом иако је, како је казао, могао бити и бољи резултат. Први је био Дражен Јанковић а други Момчило Делпара, обојица из града домаћина – Сокоца.

„Очекивао сам друго или треће мјесто. Нагласио бих овом приликом да је конкуренција била изузетно јака“, навео је Ђиновић и напоменуо да се за игре припремао непуна два мјесеца тако да је овај резултат, како истиче, више него добар.

Ово је иначе шеста медаља која иде у руке стријелаца, а осма наших представника на играма за сада. Двије су освојили атлетичари.

Напомене ради, Милан Ђиновић је студент Факултета за информациони систем и технологије – Универзтет Доња Горица, а стрељаштвом се бави из хобија у СК „Беране“ већ три године.