Регионални бизнис центар и Универзитет Saxion из Енсхедеа наставили су своју сарадњу кроз студијски посјету групе студената из Холандије Беранама. Посјета је организована како би студентима омогућена приликa да стекну практично искуство радећи на конкретним задацима у Беранама. Студенте је данас угостио Дамјан Ћулафић, потпредсједник општине.

Студенти са Факултета за индустријски менаџмент добили су изазовне задатке за своје истраживачке пројекте. Студенти су имали прилику да истраже могућности изласка беранских фирми  ,,АГРОЛУЖАЦ” ДОО и „Ла Виста“, на европско тржиште. Ова занимљива активност имала је за циљ анализу тренутног стања тих фирми и идентификацију препрека или могућности за ширење њиховог пословања. Студенти су пажљиво проучили тржиште и након детаљних истраживања, пружили су препоруке којима се може унаприједити пословање ових беранских фирми.

Потпредсједник Ћулафић изразио се задовољство вишегодишњом сарадњом Општине Беране са високообразовном институцијом из Холандије, Универзитетом Saxion, и похвалио преданост како студената, тако и професора и декана, на овом студијском истраживању у Беранама. Посебно је нагласио, да су се  њихови резултати истраживања из протеклих година показали као тачни, а самим тим и корисни за беранске привреднике.

Састанку су присуствовали Небојша Бабовић, директор Регионалног бизнис центра и Александра Радојевић, пројект менаџер.

Пол Ван Ленен, декан универзитета Saxion и  Том Деверс, професор на Факултету за индустријски менаџмент захвалили су се на прилици да, кроз овај програм, истражују тржиште и моделе пословања у Црној Гори, односно у Беранама. Посјета  беранским привредницима, како су казали, постала је саставни дио студијских истраживања на факултету.

Ова сарадња између Регионалног бизнис центра и Универзитета Saxion пружа изванредну прилику за примјену теоријског знања у стварном свијету. Студијска посјета омогућава студентима да стекну непроцјењиво искуство радећи на стварним пословним проблемима. Резултати њиховог истраживања биће од велике користи берански привредницима.