Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране на свечаности која је одржана у Хотелу Беране додијелио је награде и признања најуспјешнијим спортистима, колективима и спортским радницима у 2019. години.

Стријелац Милош Божовић други пут најбољи спортиста Берана

Признања за најбоље у седам категорија, у присуству великог броја гостију, уручили су предсједник општине Драгослав Шћекић и ресорни секретар за спорт Горан Фолић.

Стријелац Милош Божовић други пут најбољи спортиста Берана

Честитајући спортистима изванредне остварене резултате које су постигли представљајући Беране на најбољи начин, предсједник Шћекић је истакао да ће локална управа наставити да пружа подршку како би се додатно унаприједило стање у области спорта, односно улагања у спортску инфраструктуру, понављајући став да је Беране град спорта и да постаје прави спортски центар Сјевера државе.

„Млади су будућност нашег града и државе, и снажан покретач будућих интеграција друштва. Вечерашњи догађај слави спорт, здрав живот, борбени спортски дух, ривалство и такмичарске амбиције екипа и појединаца, али и шири фер плеј, оптимизам и вјеру у бољу спортску будућност”, казао је предсједник општине.

Он је нагласио да је било људи који су током свих претходних година проносили славу беранског спорта широм свијета попут рукометашице Маје Савић, најбољег лијевог крила на свијету, којој Општина дугује посебну захвалност јер представља истинску амбасадорку Берана.

Стријелац Милош Божовић други пут најбољи спортиста Берана

Предсједник Жирија за избор најуспјешнијих спортиста и спортских радника за 2019. годину, секретар за спорт, културу, омладину сарадњу са НВО, Горан Фолић нагласио је да је Општина у протеклим годинама подржавала спорт, спортске манифестације и такмичења, као и да ће то наставити да чини и убудуће.

“Спортска породица Берана кроз своју историју представља добар примјер како се треба борити за успјех и како на најбољи начин представљати свој град и државу. Број од 750 регистрованих спортиста, 1300 дјеце – различитих узраста укључених у школски спорт, као и радника у спорту, обавеза је за све нас да у наредном периоду заједнички радимо на повећању броја спортиста и стварању што бољих услова за развој спорта у нашој општини”, казао је Фолић.

Стријелац Милош Божовић други пут најбољи спортиста Берана

За најбољег беранског спортисту и ове године је изабран стријелац СК „Беране“, Милош Божовић. Како је казао након проглашења, признање му је мотивација за даљи рад.

„Признање које сам добио представља велику сатисфакцију за све што сам урадио до сада, и мотивише ме за даље“, рекао је Милош.

Стријелац Милош Божовић други пут најбољи спортиста Берана

Награда за посебан допринос развоју беранског спорта отишла је у руке, наше прослављене рукометашице, Маје Савић која је казала да најбоља и најважнија признања долазе из свог града.

„За мене је свако признање посебно, али су најдрагоцјенија свакако она која долазе из града у којем сам направила прве спортске и животне кораке“, навела је Савић.

За најуспјешнији клуб у 2019. години проглашен je ОФК „Беране“, док је најуспјешнији тренер Дијана Зоњић из Стонотенисерског клуба „Будим“.

Ивона Петрић, стонотенисерка Будима, најуспјешнија је јуниорка, а признање за најуспјешнијег јуниора припало је Немањи Обрадовићу из СК „Беране“.

Сара Гугач, чланица ЖРК „Беране 2003“, најуспјешнија је кадеткиња, док је Огњен Марсенић, атлетичар АК „Лим“, најуспјешнији кадет.

У категорији признања за постигнути спортско – такмичарски резултат, награде су добили су Маша Бубања (АК „Лим“), Лука Бубања (ОФК „Беране“), Вук Секулић (џудо клуб „Беране“) и Петар Вељић (боксерски клуб „Раднички“), а за персепктивног спортисту проглашен је Војислав Вукић из РК „Беране 1949“.

Награду за животно дјело добио професор физичког васпитања у пензији и бивши фудбалер, Светомир Коцка који се захвалио Општини на овом, како је рекао, значајном признању.

Стријелац Милош Божовић други пут најбољи спортиста Берана

Одлуку о додјели годишњих признања најуспјешнијим спортистима, колективима и спортским радницима за 2019. годину донио је жири у којем су били Горан Фолић, предсједник, и чланови Зоран Јојић, Зоран – Рико Нишавић, Весна Ојданић, Васко Драговић, Иван Вељић и Андрија Турчиновић.

Током свечаности приказана је и видео презентација, на којој су представљени резултати награђених спортиста и спортских колектива.

У музичком дијелу програма наступила је клапа О’ Диве бел канто, као и дуо Александра и Бобо Спасојевић.

Програм је водила уредница Радио Берана Снежана Милић.