Предсједник општине Драгослав Шћекић присуствовао је јуче свечаној додјели годишњих награда најуспјешнијим научницима, у организацији Министарства науке. Стипендије је добило 17 младих истраживача, а међу њима су и наши суграђани Зоран Дабетић и Божидар Шошкић.

Стипендијa за докторске студије за два Беранца
Фото: Влада ЦГ

Министарка науке Сања Дамјановић додијелила је јуче средства од три и по милиона еура за 32 стипендије, грантове и награде.

„Желимо да подијелимо радост са онима који су квалитетним идејама и пројектима заслужили да добију средства за њихову реализацију и да на тај начин буду међу значајним актерима развоја наше државе. Зато је на њима и велика одговорност коју ће, надам се, на прави начин да носе“, казала је министарка у Вили Горица.

Стипендије је добило 17 младих истраживача, као и најбољи научник испод 30 и старији од 30 година и награду за најуспјешнији патент.

Наши суграђани, двадесетчетворогодишњи Зоран Дабетић и Божидар Шошкић добили су стипенидије министарства за докторске студије.

Дабетић, који је иначе магистар политичких наука, добио је стипендију за докторске студије из политичких наука и уједно је једини добитник из Црне Горе у овој области. Шошкић је магистар физике и добитник је стипендије за докторска истраживања у иностранству, у трајању од три године.

Стипендије младим истраживачима уручио је премијер Душко Марковић, док је остале уручила министарка науке.