Чланови Општинског тима за заштиту и спасавањe Општине Беране одржали су састанак на којем је сагледана тренутна ситуација у Беранама. Како је казао предсједник Општине Вуко Тодоровић, стање у општини је стабилно, водостаји ријека су у паду а Агенција за изградњу и развој Берана већ трећи дан заредом спроводи активности на санацији путне инфраструктуре и ријечних корита Лима и Бистрице.

Према ријечима в.д. командира Службе заштите и спашавања Милосава Кораћа, ситуација је стабилизована, како у насељу Риверсајд, тако и на другим критичним локацијама. Помоћ у намирницама и води за пиће обезбијеђена је за још 40  породица у насељу Доњи Талум.

Како је на састанку саопштено, Црвени крст помогао је до сада 20 породица, а од суботе организована је и сабирна акција прикупљања помоћи у виду хране и одјеће.

Храна, одјећа, кревети, ћебад и друго, током наредних дана пристићи ће као помоћ Директората за ванредне ситуације, истакнуто је на састанку.

У току јучерашњег дана, заштићен је Кораћки мост, а у току данашњег дана санираће се проблеми у Лукавици, изазвани великим падавинама током протеклих дана. Током дана, како саопштавају,  завршиће се санација дијела пута на Јеловици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *