Општина Беране наградила најбоље предузетничке бизнис идеје ученика средњих школа са територије наше општине.

У предвиђеном року на Јавни конкурс за избор најбоље предузетничке идеје јавило се шест ученика средњих школа из Берана.  По завршетку јавног конкурса жири је једногласно  изабрао најбоље  бизнис идеје, којима је обезбијеђена новчана награда. С обзиром да се ова активност од стране Општине Беране спроводи  први пут, жири је цијенио да се награде дијеле и тако награди уложени труд свих учесника конкурса. Прву награду узели су Василије Цикић и Нађа Вујошевић, другу Лазар Бубања и Јана Миловић, док су трећу награду узели Кристина Вуловић и Талија Јоксимовић.

Критеријуми којима се руководио жири приликом избора најбоље предузетничке идеје били су: иновативност, подстицање економског развоја,  отварање нових радних мјеста, подстицај развоја пољопривреде и руралног подручја, подстицање органске пољопривредне производње и готовог органског производа, подстицање развоја туризма.

Буџетом општине Беране износ средстава предвиђен за ове намјене је 1000,00 еура. Жири је донио одлуку да износ прве нграде буде 500,00 еура, друге 300 и треће 200 еура.

Олуку је донио  жири у саставу: Марко Лалевић, менаџер Општине Беране – предсједник жирија, Александар Поповић, предузетник – члан, Далибор Шекуларац,  Регионална развојна агенција за Бјеласицу, Комове и Проклетије – члан, Мурат Реџепагић,  Завод за запошљавање ЦГ, члан и Срђан Стијовић,  Секретаријат за финансије и економски развој – члан.

Општина Беране расписала је Jавни  конкурс за избор најбоље предузетничке бизнис идеје за ученике средњих школа са  територије општине Беране, ради реализације програма Акционог плана запошљавања општине Беране за 2023. годину  а у оквиру пројекта „Избор најбоље предузетничке бизнис идеје“, који је намијењен ученицима средњих школа у Беранама.