Чланови кошаркашког клуба ,,Лим“, Фудбалског клуба ,,Беране“, Рукометног клуба ,,Беране“, Женског рукометног клуба ,,Беране 2003“ и Женског одбојкашког клуба ,,Иванград 2011“ бораве на кампу талентованих младих спортиста из региона и дијаспоре под називом „Србија те зове“, који се одржава у Београду у трајању од десет дана. Организатор je Спортско удружење „Спорт старс“, уз подршку предсједника Србије, Града Београда и низа других институција.

На кампу учествује око 40 црногорских спортиста. Са младим фудбалерима, кошаркашима, одбојкашима, рукометашима и тенисерима раде еминентни српски тренери и селектори. На кампу се налазе и српски спортисти из Албаније, Републике Српске, Европе, Америке и Аустралије.

Координатор „Спорт старса“ за Црну Гору и Албанију Миленко Јовановић казао је да су нарочиту помоћ у одабиру дјеце из Црне Горе дали Управа за спорт и младе на челу са Василијем Лалошевићем, и градоначелници Берана и Плужина Тихомир Богавац и Мијушко Бајагић, док су талентоване спортисте из Албаније одабрали из Фудбалског клуба Скадар, гдје наступа велики број дјеце и младих српског поријекла. Превоз за спортисте из Црне Горе и Албаније обезбиједио је предсједник Српског националног савјета ЦГ Момчило Вуксановић.

На традиционалном кампу, који jе бесплатан, налазе се спортисти узраста од 12 до 15 година, а смјештени су у Дому ученика „Патријарх Павле“.

Међу врхунским тренерима и спортистима који ће с њима радити су и Милан Гуровић, Ненад Перуничић, Милорад Косановић и други. 

Спортисти ће, током трајања кампа обићи стадионе Црвене Звезде и Партизана, присуствоваће утакмицама тих фудбалских клубова, а посјетиће и културне знаменитости и туристичке атракције балканске престонице.  

Из Општине Беране спортисти који су узечи учешће на кампу су: Виктор Спалевић и Ђорђе Зечевић- Кошаркашски клуб ,,Лим“, Петар Барјактаровић и Веско Чукић-Фудбалски клуб ,,Беране“, Андреј Спалевић и Павле Ћулафић-Рукометни клуб ,,Беране“, Кристина Ивановић и Сузана Радивојевић-Женски рукометни клуб ,,Беране 2003“ и Лара Бојовић и Калина Кнежевић- Женски одбојкашки клуб ,,Иванград 2011“.