Чланови мото клубова „Соколови“ и „Витезови“ из Берана придружили су се Волонтерском доставном сервису Општине Беране, који је формиран због актуелне епидемиолошке ситуације у земљи, са циљем да помогне самохраним суграђанима старијим од 65 година, хроничним болесницима и немоћним особама, у достави основних животних намирница, хигијенскијих средстава и љекова.

„Са задовољством смо понудили помоћ Општини, како би на тај начин помогли нашим старијим суграђанима који спадају у ризичну групу оних које погађа коронавирус“, казао је Марко Поповић, предсједник МК „Соколови“.

Иначе, овај клуб је познат по томе да често организује и учествује у сличним хуманитарним акцијама.

Са друге стране и момци из МК „Витезови“ спремни су да помогну својим суграђанима због ситуације у граду и земљи, како би се спријечило ширење новог вируса

„Обавијестили смо Општински тим за заштиту и спашавање да нас могу позовати у било које доба, јер ту смо да помогнемо колико је то у нашој моћи. У овој ситуацији, сви морамо да помогнемо нашим комшијама који спадају у угрожене категорије и којима је помоћ најпотребнија“, казао нам је Драгоје Рајковић, предсједник клуба, који је, између осталог, познат да подржава сличне акције у граду и шире.

Подсјећамо, достава посредством општинског Волонтерског сервиса вршиће се сваког дана изузев недјеље, али ће телефонски центар радити за грађане 24 сата. Бројеви телефона су 080 051 051 (бесплатан број) и 068 896 983 (број мобилног).

Уједно позивамо суграђане који имају више од 18 године и нису боравили недавно у неком угроженом подручју да се придруже нашој волонтерској акцији.

Наше мало, некоме значи много!