Како је саопштено из Служе заштите и спашавања јуче је у јутарњим часовима локализован пожар у насељу Доњи Талум, настао људским фактором на дивљој депонији.

,,Када смо стигли на лице мјеста, схватили смо да се пожар на дивљој депонији гума и другог аутомобилског отпада разбуктавао на обали Лима. Одмах смо приступили гашењу користећи ватрогасни топ како бисмо спријечили да ватра захвати оближње објекте у близини неколико ауто отпада“, саопштио је Милосав Кораћ, комадир Службе заштите и спашавања и додао да је након двосатне борбе пожар локализован.

Припадници Службе заштите и спашавања интервенисали су истог дана и на аеродромској писти, гдје је горело ниско растиње, као и код ресторана „Национал“, гдје се ватра проширила на травњак.

Пожар је локализован у Лушким луговима, гдје је запаљена трава, а начињена је и материјална штета на околним објектима.

,,Овим путем апелујемо на све грађане да не пале дивље депоније, ниско растиње и некошену траву, јер такви поступци узрокују велику штету и угрожавају квалитет ваздуха који сви заједно удишемо. Такође, апелујемо на надлежне службе да се додатно ангажују у спречавању стварања дивљих депонија, идентификацији пиромана и спречавању сличних ситуација које могу проузроковати непроцјењиву штету“, казао је Кораћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *