Комунално предузеће и Служба заштите и спасавања Општине Беране започеће са појачаним активностима дезинфекције јавних површина, користећи хлор као дезинфекционо средство, саопштио је предсједник Општине Беране Тихомир Богавац на сједници Оперативног штаба за контролу имплементација мјера против заразне болести Ковид-19.

„У наредном периоду наша предузећа наставиће са дезинфекцијом здравствених установа и стамбених објеката, као и са активношћу прања приградских и градских улица, у циљу смањења ризика од ширења новог коронавируса“, казао је предсједник Општине, истичићи да је хигијена у овом тренутку од кључне важности како би се превазишла тренутна епидемиолошка ситуација у граду.

На састанку, који је одржан у Великој сали Општине, из Опште болнице Беране саопштено је да је тренутно у овој установи хоспитализовано 66 пацијената, од чега је њих 40 са тешком клиничком сликом.

Апелујемо на све грађане да се пријаве за вакцинацију јер само тако можемо побиједити пандемију„, казала је докторица Снежана Радованић, која је и чланица Националног тима за борбу против коронавируса.

Она се у име управе беранске болнице, на челу са директором Милорадом Магделинићем, захвалила Општини Беране и Агенцији за изградњу и развој на помоћи у уређењу простора у кругу ове здравствене установе.

Директорица Дома здравља „Др Ника Лабовић“, Јулијана Зечевић истакла је да ће се масовна вакцинација у Беранама одвијати у Спортској хали.

Крајем априла стиже контигент вакцине из Кине, када би требало да крене и процес масовне имунизације„, казала је Зечевић.

Захвалила се и Општини Беране на исказаној помоћи за спремање пунктова за вакцинацију.

„Дванаест екипа Дома здравља биће одређене за масовну вакцинацију и радиће се у двије смјене“, истакла је директорица.

Директор Комуналног предузећа Саво Вучетић рекао је да одговоран и предан рад њихових запослених на терену, а који се односи на одржавање хигијене и комуналног реда у граду, један од битних фактора у борби против новог коронавируса.

Угоститељи много више поштују мјере него што је то био случај у претходном периоду, казала је Бранкица Дошљак, туристичка инспекторка. 

„Стално смо на терену и у мјестима гдје је допуштено обављање угоститељске дјелатности. Тренутна ситуација је да угоститељи много више поштују мјере него у претходном периоду“, истакла је она.

Састанку су присуствовали и секретар за инспекцијске послове Драган Зечевић и његов замјеник Јован Синановић, начелник Комуналне полиције Александар Ојданић, замјеник командира у Служби заштите и спасавања Микица Кораћ, савјетник предсједника Општине Дарко Стојановић, санитарни инспектор Арбен Жарић, командир станице полиције у ЦБ Беране Предраг Кукаљ, командир Саобраћајне полиције Марјан Пауновић, администратор Штаба Милица Рачић, шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић и савјетник за информисање Стефан Нововић.